Kemalbay’dan Özsüt işçilerine destek: Dayanışmayı büyüteceğiz !

Özsüt işçilerinin ödenmeyen maaşlara ve gasp edilen haklarına karşı başlattığı direnişe destek veren HDP Milletvekilli Serpil Kemalbay, Özsüt işçilerinin hakları verilene kadar yanlarında olacaklarını ve dayanışmayı büyüteceklerini vurguladı.

Özsüt işçilerinin direnişinin dördüncü gününde de devam etti. Maaşları ve tazminatları ödenmeyen iki işçi arkadaşları için direniş başlatan Özsüt İşçilerine, HDP İzmir Milletvekilli Serpil Kemalbay destek verdi. İşçilerin her gün saat 17.00’de Özsüt Kadıköy Şubesi’nde yaptıkları eyleme katılan Kemalbay’a DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı ve Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi eşlik etti.

“ Özsüt gaspına son” yazılı pankartının açıldığı eylemde, sık sık, “Haksızlık varsa direniş var”, “ Yaşasın devrimci dayanışma”, “Özsüt işçisi yalnız değildir”, “ Direne direne kazanacağız”“ Köle değiliz işçiyiz örgütlüysek güçlüyüz” sloganları atıldı.

Eylemde ilk konuşmayı yapan HDP Milletvekilli Serpil Kemalbay, işçilerin direnişini selamlayarak sözlerine başladı. Ülkenin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini hatırlatan Kemalbay, “ Hayat şartları ağırlaşırken aylar boyu ücret almamanın ne demek olduğu işçiler çok biliyor” dedi

KEMALBAY: İŞÇİLERİN ALIN TERİ KURUMADAN ÖDENMESİ LAZIM !

İşçilerin ücretlerin ödenmemesi kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kemalbay, Türkiye’de giderek ağırlaşan çalışma koşullarına direnerek, dayanışma içinde olarak ve örgütlenerek itiraz etmekle mümkün olduğunu kaydetti.

Ücreti alamayan işçilerin protesto etmesinden daha doğal hakları olduğunu hatırlatan Kemalbay, “İşçinin alın teri kurumadan ödenmesi gerekir. Her şeyi takip ediyorsunuz da işçilerin hakkını mı takip etmiyorsunuz? Biz burada Özsüt işçilerinin yanındayız. Bir an önce işçilerin haklarının verilmesi gerekiyor. Karşımızda sermaye varsa karşısında sendikalı örgütlü işçiler olmuştur. Özsüt sorumluluklarını yerini getirene kadar dayanışmayı büyüteceğiz” diye konuştu.

SAYGILI: ÖZSÜT İŞÇİLERİN ÇIĞLIĞI MİLYONLARIN ÇIĞLIĞI !

DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Sayılı da, binleri, yüzbinleri her gün kazanan bir tane Özsüt, 2 işçinin aylardır ücretini ödemediğine dikkat çekerek sözlerine başladı.

Bir işçi işten ayrıldığı zaman ücretleri ödenmesi gerektiğinin altını çizen Saygılı, “Özsüt işçileri yasalardan doğan haklarını istediğini vurguladı. Bu hak gaspının ve adaletsizliğin sadece Özsüt’te değil her yerde yaşandığına işaret ederek, “Kadınlara şiddet, çocuklara istismar ediliyor. Haklarımıza, inançlarımıza yönelik saldırıları her tarafta görebilirsiniz. İşçiler sendikalı olduğu için işten atılıyor” dedi.

İŞÇİLERİN MAHKUM EDENLERİN DÜKKANLARI SARAYLARI, FABRİKALARI KAPANSIN !

İşçilerin sendikalı olma hakkının anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Saygılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu patronlar mutlaka bir yerden güç alıyor. Siyasal iktidar patronların belini sıvazlıyor. İstanbul’un merkezi Kadıköy’de, işçilerin ücretlerini ödememe gibi bir pervasızlık yapılıyor. Bir emekçinin devlete 20 lira vereceği olsa, hemen haciz gönderirler. Haciz gönderenler, neden buraya haciz göndermiyor. Adil davranış, bir tane buzdolabını satarsın, işçilerin hakkını verirsiniz. Burada 2 arkadaşımız var ama adaletsizliğe uğrayan milyonlarca ezilen var. Buradaki iki arkadaşın çığlığı milyonlarca emekçinin adaletsizliğe karşı çığlığıdır. İşçilerin açlığa mahkum edenlerin dükkanları kapansın, sarayları kapansın, fabrikaları da kapansın.”

Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik ise, kapitalizmin yıllardır terörize ettiği direniş ,dayanışma, mücadele kavramlarının bir kez daha Özsüt işçileriyle yaşam bulduğunu belirtti.

Cargille başlayıp Flormarla, Sibaş emekçileriyle süren bir uyanış ve hak arama mücadelesinin kapitalizmin ve AKP iktidarının tüm engelleme rağmen ilmek ilmek örüldüğünü vurgulayan Tekik, sonunda kadar direnen işçi ve emekçilerin yanında olacaklarını kaydetti.

Eylem atılan sloganlarla sona erdi.