KCK: Mahabad Kürt Cumhuriyeti büyük anlam ifade ediyor

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Mahabad Kürt Cumhuriyetinin 77’inci yıl dönümünde yayınladığı mesajda, “Mahabad Kürt Cumhuriyeti, bugün hala Kurdistan halkı için büyük bir anlam ve değer ifade etmektedir” dedi.

KCK  Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yayınlanan yazılı mesajda, "Mahabad Kürt Cumhuriyetinin 77. yıl dönümünü geride bıraktık. Qazi Muhammed ve arkadaşları öncülüğünde kurulan Mahabad Kürt Cumhuriyeti, bugün hala Kurdistan halkı için büyük bir anlam ve
değer ifade etmektedir. Kurdistan halkı başta Qazi Muhammed ve arkadaşları olmak üzere Kurdistan’ın özgürlüğü ve Mahabad Kürt Cumhuriyetinin kurulması ve savunulması için mücadele eden ve bedel ödeyenleri asla unutmayacak ve onları her daim saygı ve minnetle anacaktır” denildi.

Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin hegemonik devletlerin çıkara dayalı politikalarının sonucunda saldırıya uğradığı ve yıkıldığı kaydedilen açıklamada, “Dönemin hegemonik devletleri gerici ve sömürgeci Şahlık rejimiyle uzlaşarak Mahabad Kürt Cumhuriyetinin yıkılmasına destek olmuşlardır. Bugün de birçok güç Kürt düşmanı soykırımcı sömürgeci Türk devletiyle ilişkilerini Kürtler üzerinden yaptığı pazarlıklarla yürütmeye çalışmaktadır. Biz tüm güçlere böyle yaklaşımlara girmeme, Kürt düşmanı faşist AKP-MHP iktidarının Kürt soykırımı politikalarına ortak olmama çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.