'Tüm Müslümanlar Demokratik Ortadoğu inşasına katılmalı'

KCK, Ramazan Bayramı için yayınladığı mesajında tüm Müslümanları demokratik Ortadoğu inşasına katılmaya, tüm Kürtleri de Ulusal Kongre’ye destek vermeye çağırdı.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramının kutlandığı açıklamada şunlar ifade edildi:

“Dualarında sevgi, kardeşlik, eşitlik, özgürlük gibi insani değerleri eksik etmeyen Müslümanların Ramazan bayramını kutluyoruz. Bu bayramın din istismarcısı faşist güçlerin tümüyle bertaraf olmasına, demokratik yaşamın gelişmesine vesile olmasını diliyoruz. 2017 bayramının halklar ve inançlar arasındaki kardeşlik ve dayanışma ruhunun daha da büyüceği günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz.

BU BAYRAM YAŞANAN ACILARIN SON BULMASINA VESİLE OLSUN

Uzunca bir zamandır Ortadoğu'da büyük acılar yaşanmaktadır. Yaşanan çatışma ve saldırılarda çok sayıda insan yaşamını yitirmiş, bir o kadarı sakat kalmış, milyonlarcası da mülteci konumuna düşmüştür. Bu bayram yaşanan bu acıların son bulmasına vesile olsun.

Her inançtan insana düşman DAİŞ faşizmi Kürt, Arap, Asuri ve diğer halklardan devrimcilerin mücadelesi ile yok olmanın eşiğine getirilmiştir. Reqqa’da süren büyük savaşın zaferi, bu din istismarcısı milliyetçi faşist güruhu büyük tehlike olmaktan çıkaracak, baş destekçisi Katar ve Türk devletini de değişime uğratacaktır. Bu bayramın ve sonrası günlerin bölgemize getireceği en hayırlı kazanım bu olacaktır. Dolayısıyla bu yılki bayram daha büyük umutlar taşımakta son birkaç yılın bayramlarından farklı bir duygu ve hava içinde kutlanmaktadır. 

Bölgemizde başını Türk devletinin çektiği statükocu ulus devletler halkların inançlarına ve kimliklerine düşmanca saldırılarını sürdürmektedir.

KARANLIK ŞER İTTİFAKLARI DAĞITILMALIDIR

Son süreçte Katar ve Türkiye devletinin terör merkezi oldukları bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu devletler dini insanlık suçlarına perde yapan çete örgütünün baş destekçisi, kollayanı ve koruyanıdır.  Bu gerçeğin bir kez daha gündem olması bu karanlık şer ittifakının dağılmasına ve insanlığı savunurken şehit düşünlerin amaçlarının daha rahat gerçekleşmesine yol açacaktır.

Dini ve insani değerleri kirleten, halkların kutsal saydığı mekanlarını ve barınaklarını yıkan ve yıktıran zalimlere karşı savaşta şehit düşüneler bu bayramda anılmayı en çok hak edenlerdir. Bu direnişte yaralanıp gazi olanlar vardır. Şer odaklarının eline esir düşmüş olanlar bulunmaktadır. Bayramda ilk gidilecek ve dua edilecek mekan hiç kuşkusuz ki şehitliklerdir. Bayramlaşılacakların ilki gaziler, şehit ve tutuklu aileleri olmalıdır. Yardımı hak edenlerin başında da şer cephesinin zulmüne maruz kalanlar gelmektedir. Kürdistanlıların bayramlarını bu inanç ve yaklaşım içinde kutlayacaklarına inanıyoruz.

ÖZGÜR YAŞAM ULUSAL BİRLİKTEN GEÇER

Kürtler bu bayrama ulusal birlik çalışması ve gündemiyle girmiştir. Kürtlerin topraklarında özgürce yaşaması ulusal birliklerini kurmaktan geçer. Kürtler özgür geleceklerinin ancak ulusal birlik ile gerçekleşeceğine inanmaktadır. Bunun için Kürtler birlik çalışmasını kutsallık derecesinde önemsemektedir. Komite olarak Kürt halkının demokratik birliğini kurma çabasına öncülük eden, birliğin sağlanmasına katkı sunan kişi, kurum ve siyasi yapıların bayramını kutluyoruz. Ulusal kongrenin toplanması Kürtler için yeni bir bayram olacaktır. Halkımızı, kendisini bu bayramdan alı koymak için sahte, yersiz ve zamansız gündemler yaratarak vakit kaybettiren kişi ve yapılara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

ULUSAL BİRLİK ÇALIŞMALARINA HERKES KATKI SUNMALI

Kürtler arası demokratik birlik, bölgemizin demokratikleşmesine ve barışına en büyük katkı olacaktır. Kürt halkının demokratik birliği aynı zamanda Ortadoğu'da yaşanan sorunların demokratik çözümüne de gerçek çare olacaktır. böylece bölgemizin tarihsel dinamikleri halkların kardeşliği çizgisinde yeniden canlanarak demokratik sisteme kavuşacaktır. Kürt halkının  demokratik birliği, barışı emreden İslama inan her Müslümanın destek vermesini gerektiren bir muhtevaya sahiptir. Bu gerçeklikten ötürü birlik konusunda birinci derecede sorumluluk taşıyan kesimlerden biri de Kürt alim ve seydaları olmaktadır. Kürdistanlıların bayram ziyaret ve sohbetlerinde başlıca gündemin ulusal birlik olması gerektiğine inanıyoruz. Bayramlar birlik, dayanışma ve paylaşımın zirvede olduğu günlerdir. Kürt mele, seyda ve alimlerini özellikle de böylesi anlamı günlerde hem insani, hem ulusal ve hem de dini görevi olan ulusal birlik çalışmasına daha fazla katkı sunmaya davet ediyoruz. Bu bayramda yerine getirilmesi gereken bir diğer görevse düşmanın halkımız arasına sokmaya çalıştığı nifak ve fitneleri gidermek ve birliğimizi daim kılmak olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Kürdistan halkı bu oruç ayını da büyük bir direniş içinde geçirdi. Sûr halkı Oruç ayını, AKP Erdoğan faşist baskılarına karşı tarihini ve kimliğini savunarak tamamladı. Halk olarak sömürgeci faşist Türk devletinin saldırı ve baskılarının katlanarak arttığı bir süreci yaşamaktayız. Faşizme karşı mücadele günümüzün en anlamlı ve değerli mücadelesidir. Kürt halkının din istismarcısı faşistlere karşı verdiği mücadele kutsal yaşamı özgür kılma mücadelesidir. Bu anlamıyla Kürt halkının mücadelesi insani ve ahlaki anlamı büyük bir mücadeledir. Kürdistan'da direnen her insan ve değer insanlık tarihini ve geleceğini temsil etmektedir. Bu inançla şehit aileleri ve Sûrda direnen Kürdistanlılar şahsında tüm Kürdistanlıların ve  vicdan sahibi Müslümanların bayramlarını bir kez daha kutluyor, herkesi barışın ve kardeşliğin hakim olacağı demokratik Ortadoğu inşasına katılmaya çağırıyoruz. Tüm Kürtleri demokratik Ortadoğu'nun temel taşı olacak olan Kürt Ulusal Kongresinin toplanmasına destek vermeye çağırıyoruz.