KCK: Önder Apo, Ortadoğu’yu yeniden ayağa kaldırdı

KCK: Önder Apo’nun doğuşu Ortadoğu’nun kendi küllerinden yeniden doğuşu olmuştur.

4 Nisan’a ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, “Önder Apo Ortadoğu’nun tüm olumlu değerlerini kendinde somutlaştıran ve sahiplenen bir Önderlik olarak Ortadoğu’yu yeniden ayağa kaldırarak özgür ve demokratik yaşamın merkezi haline getirmiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı şunları belirtti:

“4 Nisan, Önderliğin doğum günü halkımıza, Ortadoğu halkları ve tüm insanlık için kutlu olsun. Önder Apo tüm yaşamı boyunca halklar ve insanlık için hayırlı evlat olmasını bilmiştir. Tarih içinde anlamlı yaşamış insanlar içindeki yerini almıştır. Anlam yüklü yaşamı ve mücadelesiyle sadece Kürt halkına değil, Ortadoğu halklarına ve insanlığa büyük değerler katmış ve hizmetlerde bulunmuştur. Önderliğimizin doğum gününü kutlarken halkımıza ve bizlere kazandırdığı anlam yüklü değerlerden dolayı minnet borcumuzu bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Ne yapsak da Önderliğimize olan borcumuzu ödeyemeyeceğimiz bilinciyle Önderlik çizgisinde mücadeleyi geliştirerek onun özlediği Kürdistan ve Ortadoğu’yu gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz.

Önder Apo yaşamının her anını halkını özgür ve demokratik yaşama kavuşturmak için vermiştir. Kadınların özgür ve demokratik yaşamı için vermiştir. Önder Apo’nun yaşamanın hiçbir saniyesi anlam yüklü olmadan geçmemiştir. Tek bir saniyeyi bile kendisi için yaşamamıştır. Halkı için nefes alıp vermiştir. İnsanlık için nefes alıp vermiştir. Halk için nasıl yaşanır, insanlık için nasıl yaşanır bunun örneği ve modeli olmuştur. Önderlikle birkaç saat yaşayan biri bile bu Önderliğin, bu Önderliğin öncülük ettiği özgürlük mücadelesinin mutlaka kazanacağına inanmıştır. Önderliğin nefes alıp verişinin, her anlık yaşamının, yaşam tarzının başarı ve zafer için olduğu görülmüştür.

Önder Apo Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesi için yola çıkmış, bu mücadele onu tüm Ortadoğu ve dünya halklarının özgürlük mücadelesinin Önderlik gerçeği ve çizgisi haline getirmiştir. Kürdistan halkının özgürlük mücadelesiyle bölge halklarının özgürlük mücadelesinin birbirinden koparılamaz olma gerçeği Önder Apo’yu tüm Ortadoğu halklarının Önderlik gerçeği haline getirmiştir. Ortadoğu halklarını özgürlüğe ve demokrasiye kavuşturacak olan Önder Apo’nun kadın özgürlükçü ekolojik demokratik toplum çizgisi olacaktır. Önder Apo Ortadoğu halklarını özgür ve demokratik yaşamdan alıkoyan tüm kördüğümleri ideolojik, teorik olarak çözmüş, nasıl bir mücadele çizgisi ve yapılanmasıyla özgür ve demokratik yaşama kavuşulacağını ortaya koymuştur. Kürtler ve Ortadoğu’nun devrimci demokrasi güçleri bu çizgide mücadele ederlerse özgür ve demokratik yaşam mutlaka gerçekleşecektir.

Önder Apo tarihte toplumsallığı, doğal olarak insanlık değerlerini yaratmada öncü olan kadınlara ve kendisini doğuran anasına layık olmak, onların hakkını vermek için kadın özgürlük mücadelesini özgürlük ve demokrasi tutkusu ve mücadelesinin merkezine koymuştur. Kürdün de Ortadoğu halklarının da ancak ve ancak kadın özgürlüğündeki özgürlük ve demokrasi tutkusunun derinliğiyle özgürlüğe kavuşacağını görmüş ve mücadelesini bu eksende geliştirip büyütmüştür. Bu açıdan Önder Apo’nun doğumu aynı zamanda kadın özgürlük devriminin doğuşu olmuştur. Kadın özgürlük mücadelesine hiç kimsenin, mitolojideki zalim tanrıların bile inkâr edemeyeceği büyük katkılarda bulunmuştur. Kadınlar da adalet ve hak bilir özellikleriyle ve vicdanlarıyla bu Önderliğe her toplumsal kesimden daha fazla sahiplenmiştir, sahiplenmektedirler.

Önder Apo’nun doğuşu Ortadoğu’nun kendi küllerinden yeniden doğuşu olmuştur. Savunmasız kalan ve hakkı verilmeyen Ortadoğu kültür ve toplumsal gerçekliğini kendi şahsında ayağa kaldıran bu Önderliği bugün Ortadoğu halkları daha fazla anlamaya ve onun çizgisinde mücadeleyi geliştirmeye çalışmaktadırlar. Önder Apo Ortadoğu’nun tüm olumlu değerlerini kendinde somutlaştıran ve sahiplenen bir Önderlik olarak Ortadoğu’yu yeniden ayağa kaldırarak özgür ve demokratik yaşamın merkezi haline getirmiştir. Önder Apo şahsında Ortadoğu da yeniden doğuşu yaşamıştır.

Önder Apo tüm yaşamı, mücadelesi ve bu temelde geliştirdiği ideolojik, teorik çizgisiyle bugün daha fazla anlaşılması ve pratikleştirilmesi gereken bir Önderlik gerçeği konumundadır. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm Kürtler ve Ortadoğu halkları bu Önderliği daha fazla anlamalı ve onun anlam gücünü pratiğe geçirmelidirler. Bu yapıldığı takdirde Kürtler ve bölge halkları şahsında Ortadoğu tüm insanlığa özgürlük, demokrasi ve demokratik sosyalizmin kaynağı olacaktır.

Önder Apo geliştirdiği ideolojik ve teorik gücüyle, yürüttüğü mücadele ve yarattığı kurumsallıkla tarihin hem eski hem de yeni despotlarını yenilgiye uğratmıştır. Yürütüle mücadeleyle halkların bu özgürlük ve demokratik yaşama kavuşma tarihi yazılmaktadır.”