KCDK-E Amed için alanlara çağırdı

Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) Avrupa’da, Kanada, Japonya ve Avustralya’da yaşayan Kürt halkı, dostları ve demokrasi güçlerine Amed ve Rojava için eyleme geçme çağrısında bulundu.

KCDK-E tarafından yayınlanan açıklamada sömürgeci Saray faşizminin Kürt halkına karşı her alanda topyekun savaşı sürdürdüğüne dikket çekilere “kirli politikalarını belediyelere kayyum atayıp gasp ederek, seçilmişleri tutuklayarak halkı topyekun sindirerek gerçekleştirme hevesi içindedirler. Halkın iradesini kırmak için belediyelere saldırılar her gün daha katmerli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Amed belediyesi eş başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın şahsında Kürt halkının iradesine müdahale yapılmıştır. Kürdistan'daki belediye eş başkanları sadece ve sadece Kürt oldukları, Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam özlemini savundukları ve AKP'nin soykırımcı sömürgeci politikalarını kabul etmedikleri için tutuklanmıştır. Bu saldırılar, herhangi bir Kürt siyasi düşüncesine ve hareketine değil, Kürtlerin tümüne yapılmaktadır. Bu saldırıları, Kürt halkının varlığına, özgür ve demokratik yaşamına saldırı olarak yapılmıştır” denildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Kürt halkı bugüne kadar hep iradesine sahip çıktı. Şimdi de saldırıları direnişi yükselterek saldırıları boşa çıkaracaktır. Sadece içeride değil, Efrin'den Musul'a kadar Kürtlerin yaşadığı bütün topraklarda sömürgeci saldırıları hayata geçirmeye çalışıyor. İsgalci Türk devletinin bütün saldırıları boşa çıkartıldı, bütün planları tek tek çökertildi. Sömürge planları çöktükçe, AKP Devleti daha da çılgın saldırılarla sonuç almaya çalışmaktadır.

AKP faşist devleti başta Rojava olmak üzere tüm Kürdistan’da DAIS çetelerinin eliyle gerçekleştirdiği katliamlarla sonuç almaya çalışıyor. Ama her seferinde de özgürlük mücadelesi karşısında kaybetmiştir. DAIS zihniyetli AKP devleti başta Rojava olmak üzere diğer parçalardaki Kürdistan’ı işgal ederek, kuzeyde askeri ve siyasi soykırım operasyonları ile halkımızın bedeller ödeyerek yaratığı değerlerine saldırarak, temsilcilerini tutuklayarak sonuç almaya çalışmaktadır. Herkes bilmelidir ki Kürt halkı dünde bugünde diz çökmedi, diz çökmeyecektir. Zafer faşizme karşı direnen halklarımızın olacaktır.

Uluslararası güçlere ve kurumlarının AKP’nin Kürdistan’daki katliamlarına, Rojava’yı işgal uygulamalarına ve halkın oyları ile seçilmiş belediye eş başkanlara yönelik politikaları karşısında sessiz kalmaları ve göz yummaları AKP devletine güç vermektedir. KCDK-E olarak uluslararası güçlerin ve kurumların bu sessizliği kınıyor, duyarlı halkımızı ve dostları Türkiye devletinin bu politikalarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.

Türk devletin katliamcı, faşist uygulamalarına karşı KCDK-E olarak tüm halkımıza ve dostlarımıza çağrımız eylemlerimizi kesintisiz biçimde sürdürerek direnişi yükseltmektir.

KCDK-E olarak Avrupa’da, Kanada, Japonya ve Avustralya’da yaşayan Kürt halkı, dostları ve demokrasi güçlerine çağrımız Amed’e ve Rojava’ya yönelik saldırının tüm Kürt halkına ve demokrasi güçlerine yönelik saldırı olduğunu görüp tüm eyalet ve ülkede 29 Ekim cumartesi günü eylemleri ile Amed ve Rojava halkının mücadelesini yükseltmeleridir.”