Kayyumun müdür yaptığı polise 11 yıl hapis cezası

Kayyum tarafından müdür yapılan polis Ercan Uysaler, kadın çalışanı fuhşa zorladığı için 11 yıl hapis cezası aldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi gasp edildikten sonra kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman'ın önceki kayyumlığı döneminde Kent A.Ş.'nin başına getirdiği polis Ercan Uysaler’in, kadın çalışan D.S.’yi fuhşa zorlamasına ilişkin hakkında açılan davanın 2. duruşması görüldü. Mardin 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "basit cinsel saldırı" suçlamasıyla yargılanan ve duruşmada hakkında "zorla getirilme kararı" verilen Uysaler katılmadı. D.S. ise duruşmaya katıldı. Duruşmayı, çok sayıda kadın avukat ve Mardin Şahmaran Kadın Platformu üyeleri izledi.

BAKANLIK MÜDAHİL OLMADI

Kamu davası olmasına rağmen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın duruşmaya müdahil olmaması dikkat çekti. Mardin Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu adına katılan avukatlar, mahkemeye davaya müdahil olmak istediklerini belirten dilekçe sundu. Ancak, talep reddedildi.
Mahkeme, Uysaler'in talimatla bulunduğu Çorum Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifadesinin alındığını belirtti.
D.S., şunları anlattı: "Ben 4 Nisan'da arşiv odasında bulunurken, yanıma gelip tekliflerde bulundu. Tekliflerini kabul etmedim. Teklifleri birden fazla kez tekrarlandı. Durumu aileme söyleyince işi bırakmamı söylediler."

11 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, Uysaler'i 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, daha sonra cezayı "kişinin kamu görevlisi oluşu ve nüfuzunu kullanması" gerekçesiyle 9 yıla, "eylemin yoğunluğu" gerekçesiyle son olarak 11 yıl 3 aya çıkardı.
Mahkeme, ayrıca polis Ercan Uysaler'in tutuklanmasına karar verdi.