Kavak S Tipi Cezaevi'nde işkence: Hemen heyet gönderilsin

Kavak S Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevinde olan tutsaklar, işkenceye uğradıklarını açıklayarak, cezaevine heyet gönderilmesini istedi.

Siyasi tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlattığı açlık grevi 100'üncü gününde devam ediyor. Açlık grevi eylemini sürdüren tutsaklar cezaevi idaresinin darp ve işkencesine uğruyor. Samsun Kavak S Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde olan tutsak Vedat Hesas ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde kendilerine işkence yapıldığını söyledi. Açlık grevi eylemini sürdüren Vedat Hesas, bu sabah ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, gardiyanların kendilerini darp ettiğini, yaşananlara itiraz etmek için İnfaz Hakimliği ve Savcılığa yazdıkları mektupların ulaşıp ulaşmadığını bilmediklerini belirtti.

 Hesas, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde şunları anlattı: “Sayımda arkadaşlarımız ayağa kalkmadığı için saldırıya maruz kaldı. Bize saldırarak işkence uyguluyorlar. Arama için geldiklerinde arkadaşlarımıza çıplak arama dayatmasında bulundular. Bunu kabul etmedikleri için de saldırıya maruz kaldılar. Açlık grevinde olan arkadaşlarımıza kendi paraları ile aldıkları meyve suyu, semaver, televizyonu keyfi bir şekilde vermiyorlar. Burada keyfi uygulamalar var.”

'SESİMİZ DUYULSUN'

İnfaz hakimliği ve Savcılığa yazdıkları dilekçelerin ulaşıp ulaşmadığı hakkında kendilerine bilgi verilmediğini sözlerine ekleyen Hesas, "Eğer dilekçe ulaşıyorsa onlar da bu yapılanları tekrarlıyor. Bize mafya, çete gibi saldırıyorlar. Buraya başka yerden sevk edilen arkadaşlarımız, ‘Bu daha iyi günleriniz. Göreceksiniz, size daha neler neler yapacağız’ diye tehdit ediliyor. Sesimizin her yerde duyulmasını istiyoruz. İnsan hakları dernekleri, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, milletvekilleri bu yaşananlara ilişkin cezaevine bir heyet göndermeli" dedi.