Katırcıoğlu: İktidar kendi sonunu getirdi

HDP Milletvekilli Erol Katırcıoğlu, AKP iktidarının, irade gasbıyla kendi sonunu getirdiğini vurguladı. Katırcıoğlu, "Devlet aklı rasyonellikten uzak olan. Sayın Öcalan tespitleriyle yine haklı çıktı” dedi. 

HDP Milletvekilli Erol Katırcıoğlu, Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin kayyum ile gasp edilmesini ANF'ye değerlendirdi.
Bu kararla AKP’nin despotik ve faşist yüzünün tamamen açığa çıktığını vurgulayan Katırcıoğlu, iktidarın demokrasi hazımsızlığının bir kez daha tescillendiğini kaydetti. İktidarın çok büyük bir hataya daha imza attığına işaret eden Katırcıoğlu, “Bugünden itibaren Türkiye artık eski Türkiye olmayacak ” vurgusunda bulunarak, bu faşizmin mutlaka yıkılacağının altını çizdi. 

‘ŞİMDİ BİR ARAYA GELME ZAMANI’

Katırcıoğlu, yüzde 60’ın üzerinde seçilmiş üç belediyeye kayyum atamasıyla iktidarın kendi sonunu getirdiğine de işaret etti. “Yenildikçe saldırganlaşan bir AKP ile karşı karşıyayız” diyen Katırcıoğlu, bu gidişata dur denilmediği takdirde hukuksuzluğun her yere sirayet edeceği uyarısında bulundu. Bu konuda demokrasiyi savunan tüm kesimlere büyük görev düştüğünü dile getiren Katırcıoğlu, “Bu algı operasyonuna karşı mutlaka ortak bir tepki verilmeli. Bu irade gasbı karşısında eğer demokrasi güçleri yan yana gelemezse, hiçbir zaman yan yana gelemez demektir. Karşımızda yenildikçe saldırganlaşan bir AKP var. Bunu iyi görmeli ve mücadeleyi büyütmeliyiz. Nasıl ki yerel seçimlerde birlikte hareket edip AKP-MHP iş birliğini çökerttiysek, şimdi de aynı şekilde bir araya gelip tepkimizi göstermemiz lazım” dedi. 

‘ÇARESİZLİĞİN YANSIMASI’ 

Katırcıoğlu, bu anti-demokratik uygulamaların ekonomiye de çok kötü yansımaları olacağına işaret etti. Her fırsata halkın iradesinden bahsedip, seçilmişleri hedef almanın büyük bir çelişki olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, Venezuela örneğini vererek, “Sen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun zorla görevinden alınmak istemesine ‘Maduro sandıktan çıkmıştır’ diyerek tepki göstereceksin, sonra aynısını ülkedeki seçilmişlere yapacaksın. Bu düpedüz çaresizliğin yansıması” diye konuştu. 

‘ÖCALAN  YİNE HAKLI ÇIKTI'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmede sarf ettiği, "Devlet aklı gerekeni yapmıyor, çözümden uzak” sözlerine atıfta bulunan HDP Milletvekilli Erol Katırcıoğlu, “O devlet aklı işte rasyonellikten uzak olan bu devlet aklı. Sayın Öcalan tespitleriyle yine haklı çıktı. Herkesin gözünün önünde halkın çoğunluğu tarafından seçilen üç belediye başkanını görevden almak, 'demokrasiyi tanımıyorum, Kürtlerin iradesini tanımıyorum' demektir . Bunu kabul etmek mümkün değildir" dedi.