Emek ve Özgürlük İttifakı mitingi: Bê Serok jiyan nabe!-YENİLENDİ

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin öncülük ettiği Kartal Meydanı’na yürüyüş başladı. Sık sık , "Bijî berxwedana İmraliyê", “Bê Serok jiyan nabe", "Selam selam, İmralı'ya bin selam” sloganları atıldı.

Emek ve Özgürlük İttifakı, “Savaşa, yoksulluğa, baskılara dur diyelim. Birlikte değiştirelim” şiarıyla İstanbul Kartal’da ilk mitingini gerçekleştiriyor. Miting öncesi Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan siyasi partilerin eş genel başkanları, eş sözcüleri ve başkanları, kortej halinde mitingin gerçekleştirileceği Kartal Meydanı’na yürüyüşe geçti.

Kortejde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Perihan Koca, Pelin Kahiloğulları, Juliana Gözen, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüleri Barış Kayaoğlu ve Dilşad Canbaz ile partililer yer aldı. Kortejde, “Savaşa, yoksulluğa, baskılara dur diyelim. Birlikte değiştirelim” pankartı açıldı.

Ayrıca kortejde HDP bileşenleri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), SODAP, SYKP, Yeşil Sol Gelecek Partisi de yer aldı.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerin temsilcilerinin yanı sıra HDP, TÖP, EHP, EMEP, SMF ve TİP, pankartları ve sloganlarıyla Kartal Meydanı’na kortej halinde giriş yaptı.

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, beyaz tülbentleriyle kortej halinde Kartal Meydanı’na zılgıtlarla girdi. Halk, Barış Annelerini alkışlarla karşıladı.
Kortejin yürüyüşü devam ederken, miting meydanında bir araya gelen gençler, Kürtçe ezgilerle halay çekiyor.

ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ HAYKIRILDI

Gençler, Kartal Meydanı’nda “Bijî berxwedanazindanan” sloganıyla, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşullarında tutulan ve 22 aydır haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlüğünü haykırdı.
Korteje, işçilerden emekçilere, kadınlardan gençlere 7’den 70’e on binlerce kişi katıldı.  Marmaray Metrosu’ndan başlayan yürüyüş, Kartal Meydanı’na kadar devam etti. Kortej boyunca taleplerini haykıran on binler, “Kürtlere özgürlük, Ortadoğu’ya barış”, "Kimyasal insanlık suçudur", "Bijî berxwedana İmraliyê", “Bê Serok jiyan nabe", "Selam selam, İmralı'ya bin selam” ve “HDP umuttur, umut dimdik ayakta” sloganları attı.

 Ulusal kıyafetleriyle kortejde yer alan kadınlar da kortej boyunca “Jin jiyan azadî” sloganı atarak, zılgıtlarla Kartal Meydanı’na kadar geldi. Miting, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demitaş’ın Emek ve Özgürlük İttifakı için bestelediği “Emekçiyiz biz” şarkının çalınmasıyla başladı.