Karantinadaki kadın: Şartlar kötü, doktorlar ilgilenmiyor

Amed'de Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantinada olan kadın, amcasının eşi ve amcasının çocuğunun durumunun iyi olmadığını, doktorların ilgisizliğinden ötürü durumun kötüleştiğini belirtti.

İsimini vermek istemeyen genç kadın, virüse, İsveç'ten gelen akrabaları aracılığıyla yakanlandıklarını belirtti. Genç kadın, İsveç'ten gelen akrabalarının karantinaya alınmadığını, kendilerinin de virüse yakalandıklarından haberdar olmadıklarını söyledi. Avrupa'dan döndükten birkaç gün sonra nefes darlığı, öksürük ve baş ağrısı şikayetiyle akrabalarının hastaneye gittiğini, hastanede karantina altına alındıklarını ve akrabalarından bir çiftin ve çocuklarının testinin pozitif çıktığını belirtti. Genç kadın, test sonuçlarının aynı gün içinde çıkmadığını, 3 gün sonra çıktığını belirtti. Genç kadın, akrabalarının kan testi sonuçlarının çıkmadan önce ailesinden 10 kişinin daha aynı şikayetle Gazi Yaşargil Eğtim ve Araştırma Hastanesi'nin acil bölümüne gittiğini, onların karantina altına alındıklarını belirtti.

 

'İLGİLENMİYORLAR VE BİLGİLERİ YOK'

Genç kadın, acil serviste kendilerinden kan alındığını, herhangi bir bilgi verilmeden hastanenin birinci katına yerleştirildiklerini söylerek şu bilgileri verdi:
"Üç gün önce kanımız alındı. Dün doktor yanıma gelerek, 'Senin kan testlerinden biri pozitif, biri negatif çıktı' dedi. Ben de ona durumun nasıl olacağını, kaç gün burada kalacağımı sordum. Bunun üzerine doktor, 'ben de bilmiyorum, ben de senin gibiyim, bir bilgim yok' dedi. Doktor sonrasında, 'burada kan testi tam sonuç vermiyor, Ankara'ya gönderiyoruz' dedi. Sonrasından boğazımdan ve burnumdan bir su aldılar. Halen sonucu bekliyorum. Doktorlar sonuçların üç gün sonra çıkacağını belirtti. Doktorlar zaten bizim yanımıza gelip hastalarla ilgilenmiyor. Kapı önünde bizimle konuşuyorlar. İlaç ve yemeği kapı önüne bırakıp gidiyorlar. Biz ilaç ve yemeği oradan alıyoruz.''

HASTALARA AĞRI KESİCİ VERİLİYOR

Genç kadın, aile fertlerinden haber alamadıklarını söyledi. Doktorlarla sağlık çalışanlarının kendileriyle ilgilenmediğini belirtti.
Hastane koşullarının da kötü olduğunu belirten kadın, oda dışından kendi durumlarını sormak zorunda kaldıklarını, kendilerine verilen ilaçların da ağrı kesici ilaçlar olduğunu, Parol ve bir şurup verildiğini söyledi. Doktorlara soru sorduğunda cevap alamadığını, kendilerinin de bir bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdiklerini söyledi.

BELİRTİLERİ

Genç kadın amcasının, amcasının eşinin ve çocuklarının durumunun iyi olmadığını, telefonla onlarla görüştüğünü ve doktorların ilgilenmediğini söylediklerini aktardı.
Genç kadın, hastalığın belirtilerine dair şunları söyledi: ''İlk günden bu yana kemiklerim çok ağrıyor ve kemiklerim kırılacak gibi oluyor. Hayatım boyunca böyle bir ağrı yaşamadım. 21 yaşındayım, şu ana kadar hiç ağrılarım olmamıştı. Bu ağrıyı tarif edemem. Midem bulanıyor, çok öksürüyorum.''