Karaman'da 18 işçi hala göçük altında
Karaman'da 18 işçi hala göçük altında
Karaman'da 18 işçi hala göçük altında
Karaman'da 18 işçi henüz göçük altından çıkarılamadı. Sorumluluk sahibi olarak görülen hükümet yetkilileri çalışmaları yerinde incelerken, mahsur kalan işçilerin isimleri de belirlendi. DİSK, konuya ilişkin açıklamasında, "Sermaye düzeni daha kaç can alacak" diye sordu.
Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Maden ocağında dün öğleden sonra meydana gelen su baskınında 18 işçi içeride mahsur kaldı. İşçi yakınları olay yerinde beklemeyi sürdürürken, maden ocağını basan suyun tahliyesi de tamamlandı.
Tedbirsizlik ve kar hırsı nedeniyle eleştirilen hükümet yetkililerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan sabah erken saatlerde çalışmaları yerinde inceledi.
İSİMLER
Madende mahsur kalan işçilerin isimleri şöyle: "Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Mehmet Tokat, Hüseyin Çolak, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Kamil Yaman, Tezcan Gökçe, Uğur İlhan, Hüseyin Gültekin, İsmail Gürses, Mehmet Baha, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer, Recep Çiloğlu , Ömer Cansu."
DİSK: GÖSTERMELİK DÜZENLEME YAPANLAR BAŞ SORUMLU
DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı açıklamada tüm madenleri kamunun işletmesini ve taşerona son verilmesini istedi. "Kurdukları taşeron ve güvencesiz çalışma biçimlerine tek kelime etmeyen, bütün suçu ve sorumluluğu işçilere yıkan, ahlak ve normlardan yoksun bu sermaye düzeni daha kaç can alacaktır" diyen Beko, şunları kaydetti:
"Ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliği sistemi çökmüş durumdadır. Bu çökmüş sistemin hiç bir işe yaramayan mevzuatında göstermelik düzenlemeler yaparak işi geçiştirmeye çalışan, taşeron ve güvencesiz çalışma ilişkilerine tek laf etmeyen bütün kesimler bu cinayetlerin baş sorumlularıdır.
İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini, kanlı birikimlerinin önünde engel teşkil etmeyecek biçimde göstermelik olarak düzenleyenler, bugün 'güvenlik kültürü eksik' diye söylevler vermektedir."