‘Kanala değil, depreme bütçe!'

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kadıköy’de “Kanala değil, depreme bütçe" diyerek bildiri dağıttı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kanal İstanbul Rezerv Yapı Alanı'nın 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda yaptığı değişikliğe karşı dilekçe ile yapılacak itirazlar, 28 Ocak'ta sona eriyor.

POLİS ENGELİ

Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir araya gelen Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu üyeleri, 28 Ocak'ta Beşiktaş Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde saat 13.00'da yapacakları eyleme katılım çağrısında bulundu. Polis, bildiri dağıtan grubun masa açması ve pankart dağıtmasına engel oldu.

'İSTANBUL İÇİN İDAM FERMANI!'

Bildiride şunlara dikkat çekildi:
"Çevre Düzeni Planı Değişikliği orman ve tarım alanlarının, havzaların, sulak alanların ve sit alanlarının yok olmasına neden olacak. Bitki ve hayvanların yaşam alanlarını yok edecek, İstanbul'u adeta beton adasına dönüştürecek bir idam fermanıdır.
Deprem her gün ülkemizin farklı yerlerinde canımızı yakmaktadır, dün Adapazarı’nda, Van’da, bugün Elazığ’da. Ülkenin her yerinde insanlar deprem olduğu için değil kötü yapılaşmadan dolayı can verirken, evsiz kalırken, bir avuç zengine kâr sağlayacak kanal yerine depreme bütçe ayrılmalıdır.

ÇAĞRI

Bütün yurttaşlarımızı Anayasal haklarını kullanarak Çevre Düzeni Planı'na dilekçe ile itiraz etmeye ve itirazın son günü 28 Ocak Salı günü bir araya gelerek Kanal İstanbul'u birlikte durduralım demeye çağırıyoruz.”