Kaçmaz: Dünya da yıkılsa AKP, Kürt düşmanlığına devam ediyor

HDP'li belediyelerin gasp edilmesine tepki gösteren HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, "Dünya yıkılsa da AKP, Kürt düşmanlığı yapmaya devam ediyor" dedi. 

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Batman, Lice, Ergani, Silvan ve Güroymak belediyeleri başta olmak üzere Pazartesi günü 8 HDP'li belediyenin gasp edilmesine ilişkin ANF'ye konuştu.

İktidarın gasp politikalarının Cumhuriyet tarihinden itibaren devreye konulan tekçi zihniyetin devamı olarak nitelendiren Hüseyin Kaçmaz, "Red, imha, inkar ve asimilasyon politikaları tüm hızıyla devam ediyor" dedi. 

Kaçmaz şöyle konuştu: "Ortalama 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda; Umumi Müfettişlikler, Şark Islahat Planı, Takrir-i Sükun kanunları, OHAL ilanları, Kürdistan’da 4500 köyün yakılıp boşaltılması ve 17.500 faili meçhul cinayetin gerçekleşmesi, tümüne baktığımızda Kürt realitesinin tanınmaması ve asimilasyon politikalarının sonucudur. 

AKP iktidarı döneminde, 2015 yılında devirdiği çözüm masası ve sonrasında meydana gelen olaylar bize net bir şekilde, bu tekçi zihniyetin her seferinde Kürt realitesinin ve iradesinin tanınmadığı gerçeğini ortaya koyuyor. Tüm dünya koronavirüs salgını ile boğuşurken, insanlar can derdinde iken, maalesef AKP iktidarı her şeyi bir kenara bırakıp Kürt halkına ve iradesine saldırıyor. Dünya yıkılsa AKP, Kürt düşmanlığı yapmaya devam ediyor." 

AKP İKTİDARINI UZATIYOR

İktidarın siyasi tutsakları kapsam dışında bıraktığı yargı paketine de değinen Kaçmaz, "AKP’nin çoğu zaman seçim propagandası olarak kullandığı söz konusu paketlere ilişkin hükümet tarafından açıklamalar yapıldı" dedi ve şunları ekledi:

"Ancak yine gördük ki , hırsızları, dolandırıcıları, uyuşturucu satıcıları, çeteler, mafyalar bu paketten yararlanabilecekken; iktidarı eleştiren, politikalarına boyun eğmeyen, Kürt halkı, sol-sosyalistler yani 10 binlerce muhalif,  bu paketten yararlanamayacak. 

Koronavirüs sebebiyle dünyanın bir çok yerinde, en otoriter rejimler bile cezaevlerini boşaltırken, AKP iktidarının Kürt halkına ve muhalif kesimlere karşı düşmanca yaklaşımının boyutunu gözler önüne sermektedir. Bu paket hukuka, ahlaka, anayasal eşitlik ilkesine aykırıdır. Bununla birlikte Kürt illeri sürekli gözaltı, operasyon ve tutuklamalar ile karşı karşıya kalıyor. Bu durum AKP’nin iktidarını uzatmaya dönük adımlardır. Bu ülkede gerçek anlamda toplumsal muhalefet yapan tek parti HDP’dir. AKP, milliyetçilik üzerinden kendini ayakta tutmaya çalışıyor ve bu nedenle de HDP’ye saldırıyor."

'HEP BİRLİKTE HESAP SORACAĞIZ'

HDP'nin birlikte yaşam, demokratik cumhuriyet ve demokratik ulus dedikçe saldırıya maruz kaldığının altını çizen Kaçmaz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Koronavirüs ile birlikte biz toplumun sağlık, ekonomi alanındaki ihtiyaçlarını sürekli gündeme getirdik. Bu başat sorunların çözüm noktasında sürekli yeni paradigma ve politikalar geliştiriyoruz. 

Partimiz AKP’nin otoriterleşme talebini sürekli olarak engellemeye gayret ettiği için de saldırılarla engel olunmaya  çalışılıyor. Ancak Kürt ve Türkiye halklarına şunu söylemek istiyoruz ki; demokratik cumhuriyet, demokratik ulus istediğimizde ısrar edeceğiz. Herkes emin olsun ki bizler kazanacağız ve hep birlikte hesap soracağız."