YENİLENDİ

İzmir eylemini TAK üstlendi

5 Ocak tarihinde İzmir’de Türk güçlerine karşı yapılan eyleme ilişkin internet sitesinde açıklama yapan TAK, eylemin ‘Şehit Çekdar İntikam Timi’ tarafından yapıldığını duyurdu.

Teyrê Bazên Azadiya Kurdistanê (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) TAK’ın açıklamasında, ‘’5 Ocak 2017 tarihinde İzmir adliyesi önünde gerçekleşen kahramanca eylemi Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak üstleniyoruz. Eylemi Şehit Çekdar İntikam Timimiz gerçekleştirmiştir’’ denildi.

Açıklamada iki TAK militanının yaşamını yitirdiği belirtildi. TAK açıklamasının tam metni şöyle:

 “Huzurlu, güvenli, turizmin ve ticaretin en gözde” şehirlerinden İzmir’de de darbe almış olmaktan, eylemlerimiz karşısında kırılma ve yenilgi noktasına gelmesinden kaynaklı TC sömürgeciliğinin, faşist AKP yönetiminin psikolojik özel savaşla eylemlerimizin açtığı yaraları örtme çabalarının nafile olduğu kesindir. Yerlerde sürünür duruma gelmiş faşist yapı ve onun medyasının; aldığı darbeyi, onlarca ölüsünü ve diğer sonuçları örtbas ettiğini, yaşanan travmayı gizlemeye çalıştığını kamuoyu ve halkımız artık bilmektedir.  

Kürdistan’da halkımıza dayatılan soykırım gerçeği karşısında büyük nefret ve öfke ile dolu olan Zerdeşt ve Pirdoğan yoldaşlarımız faşist sömürgeci düşmana kahredici darbeyi vurmada en küçük bir tereddüt yaşamamış, büyük bir cesaretle düşmanın üzerine gitmiş, bomba yüklü aracı bırakarak patlattıktan sonra, kahramanca sonuna kadar çatışmış ve şehadete ermişlerdir.

Kürdistan’ın bu yiğit evlatlarının yoldaşları olarak; şehirlerimizi tanklar, toplar, helikopterler ve uçaklarla vuranların, evleri dozerler tanklarla yakıp yıkanların, Kürt halkının onurlu insanlarını kış ortasında çoluk çocuk, yaşlı kadın evlerinden sürenlerin, direnenleri sorgusuzca kurşuna dizenlerin, cenazeleri haftalarca sokaklarda bırakanların, zırhlı araçlara bağlayarak sürükleyenlerin, yaralıların üzerine benzin dökerek cayır cayır yakanların nerede olurlarsa olsunlar yaşamlarının felaketi, rüyalarının kabusu olacağız.

Sömürgeciliğin hiçbir kurumunun bizim için herhangi bir meşruiyeti yoktur. Halkımızın işkencelerden geçirildiği, haklarının gasp edildiği, küçük düşürüldüğü TC’nin tüm faşist kurum ve kuruluşları bir gün mutlaka saldırılarımızdan nasibini alacaktır. Ve bilinsin ki İzmir sokaklarına düşen Zerdeşt ve Pirdoğan Yoldaşların silahları, TAK’ın fedai savaşçılarınca kaldırılacak ve yeni intikam eylemlerimizde namluları kızıllaşıncaya dek patlayacaktır!

Yaşamını yitiren TAK militanlarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı : Zerdeşt Rüstem Erdal   

Adı Soyadı : Mustafa Çoban

Doğum Tarihi ve Yeri : 10.04.1987 / Maraş - Elbistan

Anne Adı : Medine

Baba Adı : Ali

Şehadet Tarihi ve Yeri : 05 Ocak 2017 – İzmir

***

Kod adı : Pirdoğan Ararat  

Adı Soyadı : Enes Yıldırım

Doğum Tarihi ve Yeri : 08.09.1991 / Ağrı - Patnos

Anne Adı : Naide

Baba Adı : Şefket

Şehadet Tarihi ve Yeri : 05 Ocak 2017 – İzmir

TAK, yaşamını yitiren militanların anısına şu değerlendirmelerde bulundu:

ZERDEŞT RÜSTEM ERDAL yoldaşımız 10.04.1987 tarihinde Maraş’ın Elbistan ilçesinde doğmuştur. Ailesi öncesinde Türk metropollerine zorunlu göç etmişse de Kürt ve Kürdistan gerçeğini tanımaktan geri durmayarak 2012 yılında mücadele saflarımızda yerini almıştır. Yaşam duruşunda moralli, coşkulu, emekçiliğiyle yine düşmandan intikam alma konusunda ısrarcılığıyla ve son eyleminde gösterdiği cesaret ve adanmışlıkla mücadelemize ışık tutmaktadır. Onurlu Kürdistan halkı için Zerdeşt yoldaşımız; “Zafere ilerlerken yarattığınız harikalar karşısında saygıyla eğiliyorum. Eşit olmayan koşullarda ortaya koyduğunuz mücadelenin eşi benzeri yoktur. Bu onurlu duruşunuzun sonsuzluğa yürüyeceği inancındayım. Kapitalizmin en sinsi saldırıları karşısında direnirken büyük kişilik ve toplum devrimini gerçekleştiren bir halkın çocuğu olmaktan onur duyuyorum. Kendi var olma savaşınız aynı zamanda insanlığın kaderini belirleyecektir. Tarihte olduğu gibi doğal toplum değerleriyle hakiki yaşamı yaratıp insanlığa bahşedeceğiniz zaman yakındır.” diyerek bağlılığını ve inancını dile getirmiştir. Bu bağlılık ve inancın gereğini tüm yaşamında ve mücadelesinde yerine getiren Zerdeşt Yoldaş saflarımızda birçok görevi başarıyla yerine getirmiş, 5 Ocak 2017 tarihinde çok sevdiği Pirdoğan arkadaş ile beraber İzmir’de faşistlerle girmiş olduğu çatışmada şehid olmuştur.

PİRDOĞAN ARARAT yoldaşımız; 08.09.1991 tarihinde Agiri’nin Patnos ilçesinde dünyaya gözlerini açmış, çocuk yaşlarda Türkiye metropollerine göç etmiş bir aile gerçeği içinde büyümüştür. 2013 yılında kendi ifadeleriyle “Kürdistan’da yürütülen soykırımlarla Kürt halkının değerlerinin ve varlığının hiçe sayılması, en önemlisi de parçalanmış topraklar üzerinde düşmanına sevdalı kendi değerlerinden uzak bir köle olarak onursuzca ölmek kabul edilemez bir durumdu” diye belirttiği mücadele gerekçeleriyle saflarımızda yerini almıştır. Pirdoğan yoldaş mütevazi, derin bir yurtseverlik bilince sahip yapısıyla tanınmıştır. Pirdoğan ARARAT yoldaşımız; “(...) saldırıların katliamların ve köleleştirme planlarının Kürdistan ve Kürt halkının varlığını sömürmeye, aynı zamanda bütün yaşamsal değerlerimizi, iradi özgürlüğümüzü karanlıklara mahkum etmeye yönelik olduğu açıktır. Dünyanın her yerinde ve geçmiş tarihte her milletin kendi toprakları üzerinde kendi dilini, bayrağını, kültürünü, dinini ve bütün değerlerini yaşamaya ayrıca bunları korumaya çalışması en doğal hakkıdır. Kendi değerleriyle özgürce yaşama uğruna kendi canınızı ve evlatlarınızı bu uğurda feda etmekten hiç çekinmediniz. Kararlı duruşunuz ve özgürlük ateşiyle dolu inancınızın büyüklüğü, onurlu ve yurtsever bir halkın duruşudur.” sözleriyle Kürdistan halkına ve onun özgürlük mücadelesine olan bağlılığını dile getirmiştir. Pirdoğan Yoldaş mücadele yaşamı boyunca ilkeli, sade ve emeğe dayalı katılımı esas almış, üstlenmiş olduğu tüm görevleri başarıyla tamamlamıştır. Son olarak Zerdeşt arkadaş ile beraber 05 Ocak 2017 tarihinde İzmir’de gerçekleştirdiği intikam eyleminde sonuna kadar çatışmış ve şehid olmuştur.