Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Irak ve Başur'da 5’i çocuk 2’si kadın, 7 kişi yaşamını yitirdi

Irak ve Başur’da 10 günde 5’i çocuk 2’si kadın 7 kişi ya katledildi ya da intihara sürüklendi, bir kadın ise cinsel saldırıya uğradı.

Irak ve Başûrê Kurdistan’da şüpheli kadın ve çocuk ölümleri oranı her geçen gün artıyor. Irak ve Başur’da 10 günde 5’i çocuk 2’si kadın 7 kişi ya katledildi ya da intihara sürüklendi, bir kadın ise cinsel saldırıya uğradı.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK İSTİSMAR EDİLDİ, KATLEDİLDİ

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Dihok’ta kaçırılan 10 yaşındaki Dilîn Welid, 47 yaşındaki erkek tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra vahşice katledilmişti. 

KADINLARI YAKINLARI KATLETTİ

Duhok’un Zaxo ilçesinde 9 Haziran’da bir erkek 34 yaşındaki eşini boğarak öldürdü. 
75 yaşındaki bir kadın 11 Haziran’da evinde ölü bulundu. 22 yaşındaki erkeğin annesinin yüzünü orakla parçalaması sonucu 75 yaşındaki kadın kan kaybından yaşamını yitirdi.
Germiyan’ın Helşo beldesinde 13 Haziran’da bir kadın, amcasının oğlu tarafından vurularak katledildi.

POLİSTEN CİNSEL SALDIRI

Yüksek rütbeli bir polis yetkilisi, 13 Haziran’da resmi araçta bir kadına cinsel saldırıda bulundu. 
Şengal’in Guhbel beldesinde evinin yakınlarındaki kurumuş otları yakmak isteyen 15 yaşındaki Martin Biro, otlara mazot yerine yanlışlıkla benzin dökmesi sonucunda otlar ateş aldı.
Yangın sonucunda ağır yaralanan genç kadın Sinûnê Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç kadın yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KAFASI KESİLDİ!

Diyale’nin Xalis beldesinde kaybolan 5 yaşındaki Zehra Mihemed, kaybolduktan bir saat sonra evinin yakınlarında ölü bulundu. 5 yaşındaki Zehra’nın kafasının kesildiği öğrenildi.
Diyale Polisi, katilin gözaltına alındığını söyledi.
16 yaşındaki Hindaf Ferhad Baqi Nihêli, serinlemek için Nihêlê Nehri’ne atladı. Suyuna kapılan Hindaf Ferhad Baqi Nihêli, boğularak yaşamını yitirdi.
Ailesi, bölgedeki halk ve güvenlik güçlerinden elde edinilen bilgilere göre, Hindaf Ferhad Baqi Nihêli uzun bir süredir hastaydı. Ancak hastalığının ne olduğu belirtilmedi. Aile kızlarının hastalığı nedeniyle suya atladığını iddia etti.

SESSİZLİK TEPKİ ÇEKİYOR

Irak ve Başur’da şüpheli çocuk ve kadın ölümleri oranlarında yaşanan artışa rağmen, kadın örgütleri ve parlamenter kadınların sessizliği tepki çekiyor.
Kürdistan Bölgesi’ndeki polisler de şu ana kadar şüpheli ölümlere ilişkin kapsamlı bir çalışma yapmadı.