HPG: Botan’ın emektarı Bedran Cudi’yi saygıyla anıyoruz

HPG, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde uzun yıllar emek veren Sait Tanıt’ın (Bedran Cudi) Amediye’de 22 Nisan günü gerçekleşen hava saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu.

HPG aynı olayda Tanıt’ın yanı sıra 4 milisin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG Karargah Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 22 Nisan günü Amediye kırsalında Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında Sait Tanıt (Bedran Cudi) ile Mehmet Tanıt, Murat Atak (Zeki), Osman Arzu ve Abdülkerim İzer adlı milisler hayatlarını kaybetti.

Olayda hayatını kaybeden Mehmet Tanıt’ın Bedran Cudi’nin oğlu olduğu da kaydedildi.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi: Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, eşsiz bir direniş tarihiyle Kürt halkının onurlu devrimsel gelişiminin adı olmuştur. Bu onurlu tarihin adım adım gelişimi, Kürdistan halkının büyük fedakarlıklarıyla ilerlemiştir. Binlerce kahraman şehidimizin militan duruşu ile sarsılmaz bir irade gücü ortaya çıkmış, özgür yarınların andı olarak savaş ve yaşam gerekçemiz haline gelmiştir.

Botan bölgesi, bu devrimin fedakarlıklarla dolu tarihini omuzlayan efsaneler yaratmış, komutanlar yetiştirmiş, her savaşında büyük kahramanlıkların destanını yazmıştır. Bedran Cudi diğer adıyla Bedran Gundikê Remo arkadaşımız da 30 yılı aşan mücadele yaşamını efsanelerin destanına dönüştürmüştür.

Her anında mücadele etmeyi, azimle savaşmayı, en zorlu koşullarda yılmadan kararlılıkla yürüyen Bedran arkadaş, fedakarlığın, bağlılığın, yiğitliğin, savaşı büyüterek geliştirmenin öncü komutanı olmuştur. Bedran arkadaş, Kürdistan dağlarının arkadaşı olmuştur. Onun bu benzersiz katılımı, disiplinli militan yaşamı 30 yılı aşkın mücadele yaşamının her anına bir roman destanını sığdırmıştır.

Bedran arkadaş; Agitlerin (Mahsum Korkmaz), Adillerin, Erdalların, Pılıngların, Nudaların, Gülbaharların ve Çiçeklerin arkadaşlığında ve oğlu Hamzaların izinde yaratılan emsalsiz bir tarihin militanı olmuştur. Onda devrimin izlerini her an görmek mümkündü. PKK’nin diriliş ve kurtuluş mücadelesinin tarihin akışını değiştiren yücelikte olduğunu güçlü yorumuyla anlatırken her gerillada bambaşka bir saygı ve sevgiyi oluşturmuştur. O, Önder APO'dan aldığı eğitimle devrimci yaşamını en yüce amaçlar uğrunda bir gazi olarak taçlandırmayı başarmıştır. Botan bu direniş kahramanlıklarının kalbi iken,  Gundikremo ise damarı niteliğinde bir role sahip olmuştur. Bedran arkadaşımız katılımıyla her zaman öncülüğünü en üst düzeyde sergilemiş ve bölge halkının da ermiş bir militan olarak kabullendiği devrimin sözü ve eylem gücü olmuştur.”

 

Kod Adı: Bedran Cudi
Adı Soyadı: Sait Tanıt
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Dıre - Haci
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Nisan 2017 / Amediye

 

Adı Soyadı: Mehmet Tanıt
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Xoxe - Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Nisan 2017 / Amediye

 

Adı Soyadı: Murat Atak(Zeki)
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Emine - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Nisan 2017 / Amediye

 

Adı Soyadı: Abdulkerim İzer
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Halime - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Nisan 2017 / Amediye

 

Adı Soyadı: Osman İlhan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Ayşe - Üzeyir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Nisan 2017 / Amediye