HDP: Soylu yeniden Bakan olabilmek için saldırıyor

HDP Merkez Yürütme Kurulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeniden Bakan olabilmek için HDP’ye saldırdığı tepkisinde bulundu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’nin hiç bir ilgisinin bulunmadığı bir konuda haddini, yasal ve anayasal sınırlarını aşarak Eş Genel Başkanımızla yaptığı konuşma içeriğini çeşitli mecralarda sürdürmektedir” dedi.

Açıklamada, “Bunun bir tek nedeni vardır. Soylu, tekrar Bakan olabilmek, Saray’ın gözüne girebilmek, koalisyon ortağının desteğini alabilmek için HDP’yi kullanmaya çalışmaktadır” ifadeleri dikkat çekti.

SOYLU KÖYLÜLERİ DE TEHDİT ETTİ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Soylu’ya “siyasi ve insani ahlak sınırlarını hatırlatmakla” yetineceklerini belirten HDP, devamla şunları ifade etti:

“HDP’nin seçimlerde aldığı oyları ve barajı aşarak parlamentoda yer almasını hazmedemeyen bir anlayışın demokrasi ve insan hakları ile en ufak bir alakası yoktur. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan'ı, "size artık yaşama hakkı yok" diyerek açıkça tehdit etmektedir. Ayrıca "o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım" diyerek bütün köy halkını da tehdit etmektedir. O bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ederek, insan hakları ihlallerini yaparak köyde yaşayanları topluca cezalandırma yolunu seçmektedir.

Üyelerimize, partimize ve köy halkına dönük her türlü olumsuzluğun ve saldırının tek sorumlusu, herkesi hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Hukuk önünde hesap sormak için bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.”