GÖRÜNTÜLÜ

'Hesap sormak için herkes Paris'e gelmeli'

Üç Kürt kadın devrimcinin 9 Ocak 2013 yılında katledilişlerinin 4’ncü yılında Paris’te büyük protesto yürüyüşü gerçekleştirilecek. TJK-E ve CDK-F yaptıkları çağrıda, bütün herkesi yürüyüşe katılmaya çağırdı.

 

Fransa’nın Başkenti Paris’te yarın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’ın katledilişlerinin 4’ncü yılında büyük bir protesto yürüyüşü gerçekleşiyor. Kürt kadınların öncülüğünde yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunan TJK-E sözcülerinden Zozan Serhed ile CDK-F Eş Başkanı Vedat Bingöl, katliamın arkasındaki güçlerin açığa çıkması için bütün Kürtlerin yarın Paris’e gelmeleri çağrısında bulundu.

TJK-E Sözcüsü Zozan Serhed davanın peşini bırakmayacaklarını belirterek “Biz Kürt kadınları şimdiye kadar sessiz kalmadık. Bundan sonrada sessiz kalmayacağız. Sessimizi Fransa yetkilerine duyuracağız. Bu katliamın sorumlusu bir kişi değil, ortakları Fransa ve Türkiye’dir. Onun için bütün Kürtler yarın Paris’e gelip, hesap soralım. Onun için başta Kürt kadınları ve halkımızı Paris’e çağırıyoruz” dedi.

CDK-F Eş Başkanı Vedat Bingöl ise Ömer Güney’in ölümüyle davanın bitirilmek istendiğini belirterek şunları söyledi: “Biz halk olarak bu davanın peşini bırakmayacağız. Katillerden ve sorumlularından hesap sormak ve davayı unutturmamak için yarın herkesi Paris’te yapacağımız yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz.”