'Helin Bölek'in katili iktidardır'

Helin Bölek'i anan FEDA, HDK ve DAD, katilin AKP-MHP iktidarı olduğuna dikkat çekti.

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek'in yaşamını yitirmesine ilişkin bugün mesajlar yayımlandı.
Mesajlarda öne çıkan bölümler şöyle:

FEDA: SESSİZ KALMAYALIM

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Yönetim Kurulu:
"Helin Böke, insanlık adına değerli bir miras bırakarak, teslim olmadan hakkına yürümüştür.
Hâlâ hayatta olan iki yoldaşının katledilmelerine sessiz kalmayalım. Devletin katliamlarına devam ettiğini haykırıyoruz.
Bu zulme ortak olmayacağız, sessiz kalmayacağız. Grup Yorum şahsında dayatılan bu zulüm derhal son bulmalı ve hâlâ açlık grevlerini devam ettiren iki canın talepleri kayıtsız şartsız kabul edilmelidir."

HDK: AKP-MHP İKTİDARI ÖLDÜRDÜ

Halkların Demokratik Kongresi:
"Hem açlık grevinin, hem bu eylemin ölüm orucuna evrilmesinin, hem de Helin Bölek’in şehadetinin nedeni AKP-MHP iktidarı ve insan haklarını yok sayan güvenlikçi politikalarıdır.
Helin Bölek bir sanatçıydı. İnsan duygularının en asil ifade biçimlerinden biri olan sanatla hayata tutunan, mücadele veren, direnen Helin’e yaklaşım, hükümetin hakikat karşısındaki yerini de teşhir etmiştir. Bu bağlamda;siyasi iktidarı, mevcut pozisyonunu derhal terk etmeye ve sorunlara siyasi ve insani sorumluluk bilinci ve ciddiyetiyle yaklaşmaya çağırıyoruz. Aksi takdirde kayıpların büyümesine neden olunacaktır. Siyasi iktidar, direnişçilerin haklı ve insani taleplerini daha fazla gecikmeden karşılamalıdır."

DAD: BASKI SÜRERSE YENİ ÖLÜMLER KAÇINILMAZ

Demokratik Alevi Derneği (DAD) Genel Merkezi:
"Zorla müdahale aşamaları da denenmiş olan İbrahim Gökçe, Helin Bölek zülme uğramışlardır. İradeleri baskıcı Nemrudi bir zihinle teslim alınmak istenmiştir. İbrahim Gökçe ve Mustafa Koçak halen ölüm orucundadırlar. ÇHD’li avukatlar açlık grevinde. Baskıcı ve güvenlikçi politikadan vazgeçilmez ise yeni ölümler kaçınılmazdır.  
İdil Kültür Merkezi’ne polis baskınları son bulsun. Grup Yorum üyeleri Bakanlığın arananlar listelerinden çıkarılsın. Grup Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılsın. Yorum üyeleri haklarında açılan davalar düşürülsün. Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın."