Hekimler: AKP'nin 'sağlık' yasası Nazi dönemini hatırlattı!

Hekimler ve sağlık emekçileri, sokağa çıkarak, AKP'nin 'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın aldatmaca olduğuna dikkat çekti.

Meclis’te görüşülen ve sağlıkçıların 'sağlıkçıya şiddet yasası' olarak tanımladıkları tasarının geri çekilmesini isteyen hekimler, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) çağrısı ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. 

‘GÖZDAĞI VE HEKİMLİK YAPTIRMAMA KARARI...'

İstanbul Tabip Odası (İTO) Pınar Saip, görüşülen yasa tasarısının sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik olmadığını, aksine “sağlıkçıya şiddet yasası” olduğunu söyledi. Saip, “Bize 'müjde' olarak verilen yasada sağlıkçıya şiddetle ilgili hiçbir şey yok. Buna mukabil sağlık çalışanlarına, hekimlere, diş hekimlerine ciddi bir gözdağı vardır. Çalışma hakkının tamamen ortadan kaldırıldığı bir yasa ile karşı karşıya kaldık. Hekimlik yaptırmama kararı alan bir yasa tasarısı gündemde" dedi.

Saip, bunun sadece hekimlere konulan bir yasak olmadığına dikkat çekerek, "Bütün insanları tehdit eden bir yasa. Nazi döneminde Yahudilere uygulananları hatırlatan bir yasa" ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını da Bakırköy SES Şube Eş Başkanı Nuran Güngör yaptı. Güngör, toplam 44 maddelik torba Kanun teklifinin sadece 24’ncü maddesinde bir düzenleme gördüklerini belirtti. Güngör, “Hekimler ve hekimlik bilimi yargısız infaz edilmekte" dedi. .

Basın açıklaması “Yaşamak, yaşatmak istiyoruz” sloganıyla son buldu.