HDP Van'da seçim startını halkla birlikte verdi

HDP Van İl Örgütü, 24 Haziran’da yapılacak seçimler için start verdi. HDP İl Eş Başkanı Ümit Dede, AKP-MHP İttifakının ülkeyi yönetemez duruma geldiğini belirterek, seçim zaferi yaşayacaklarını ifade etti.

Seçimlere ilişkin HDP Van İl Örgütü'nün binasında düzenlenen basın toplantısına halk yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP MYK Üyesi Zahide Besi, HDP PM Üyesi Murat Sarısaç, DBP PM üyeleri Saim İpekten, Barış Oflas, gasp edilen belediyelerin eş başkanları, Barış Anneleri, TJA aktivistleri, DTK sözcüleri, STK temsilcileri katıldı.

'YÖNETEMEDİKLERİNİN İTİRAFI'

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, tüm Van halkını 24 Haziran seçimleri öncesi HDP etrafında kenetlenmeye çağırdı. Seferberlik ruhuyla 24 Haziran seçimlerine gireceklerini kaydeden Dede, erken seçim kararının, iktidarın ülkeyi yönetememesinin bir itirafı olduğunu belirtti.

'BİZ HAZIRIZ!'

HDP olarak seçimlere hazır olduklarını söyleyen Dede, "Yönetememe itirafları özelde Kürt halkı ve genelde tüm Türkiye ve Ortadoğu halklarını daha güzel günlerin beklediğini gösteriyor. Bu umutla, bu moralle seçimlere gireceğiz. Haziran HDP açısından güzel bir aydır, umuttur. 7 Haziran’da olduğu gibi ve onu aşan bir düzeyde katılım oranıyla 24 Haziran seçimlerini karşılayacağız" dedi.

Dede, "Biz 30 yıldır OHAL koşullarında seçime giriyoruz" diyerek, mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.