HDP Van’da adaylarını on binlerle tanıttı

HDP Van İl Örgütü, Van Milletvekili adaylarını halka tanıttı. Polisin tüm engellemesine rağmen on binlerce Vanlı tanıtım nedeniyle Beşyol meydanında bir araya geldi.

HDP Van Milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Tayyip Temel, Mukades Karakoç ve Asuman Yılmazer’i Gevaş yol ayrımında HDP Van İl eşaşkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eşbaşkanları Ayla Tarhan, TJA aktivistleri, DTK temsilcileri, Barış Anneleri ve yaklaşık bin araçlık bir konvoyla karşıladı.

Zırhlı araçların üzerine Türk bayrağı koyan polisin konvoyun önüne geçerek engelleme çabasına rağmen kitle kararlılıkla kent meydanına doğru ilerledi. Kent merkezinde yapılan AKP mitingine tepki gösteren binlerce kişi caddelerde HDP konvoyuna alkış ve sloganlarla destek verdi. Beşyol meydanına toplanan kitle sık sık "Bijî Serok Apo" sloganları attı.

VAN'DA HEDEF 8 MİLLETVEKİLİNİN TAMAMINI ALMAK

Beşyol meydanına gelindiğinde on binlerce kişi HDP Van milletvekili adaylarını karşıladı. DBP eş başkan yardımcısı Hacer Özdemir ve yerlerine AKP tarafından işgal edilen belediyelerin eşbaşkanları daha sonra milletvekili adaylarıyla otobüsün üzerine çıkarak halkı selamladı.

İlk olarak söz alan HDP Van İl eşbaşkanı Ümit Dede, AKP’nin 16 yıllık politikalarına dikkat çekerek, halkın bu politikalara 24 Haziran’da sandıkta yanıt vereceğini söyledi. Dede, HDP’nin 24 Haziran’da, 7 Haziran seçimlerini aşan bir sonuca ulaşacağını ve Van’da 8 milletvekilinin tamamını alacağını söyledi.

KÜRTLER TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YU ERDOĞAN'DAN KURTARACAK

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2015’te ‘Sorunu çözmezseniz darbe mekaniği devreye girer’ sözlerinin zaman içinde gerçekleştiğini dile getiren Dede, dünyayı DAİŞ'den kurtaran Kürtlerin, 24 Haziran seçimlerinde de Ortadoğu ve Türkiye’yi Tayyip Erdoğan’dan kurtaracağını söyledi. Dede, Van halkına bugün göstermiş oldukları destek için de ayrıca teşekkür etti.

DEMİRTAŞ HALKIN OYLARI İLE ÖZGÜRLEŞECEK

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ise, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın 24 Haziran’da halkın oylarıyla özgürleşeceğini ve zindandan çıkacağını belirtti. Demirtaş’ı tutsak ederek halkın iradesine el koymak isteyenlerin bir kez daha yanıldığını vurgulayan Özgökçe, tüm halkı seçim günü sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Özgökçe, "Bugüne kadar yaptıkları gibi 24 Haziran’da da seçim hilelerine başvuracaklar. Ama sizler buna izin vermeyeceksiniz, halkımız buna izin vermeyecek" diye konuştu.

24 HAZİRAN'DAN SONRA AKP VE KAYYUMLAR HEP BİRLİKTE YARGILANACAK

Son olarak söz alan HDP Van Milletvekili Adem Geveri’de, AKP’nin 16 yıl boyunca ülkeyi kaosla yönettiğini belirtti. Daha önce ki seçimlerde "Bize oy verirseniz istikrar gelecek" dediğini kaydeden Geveri, AKP’nin şimdi yine "Demokrasi, barış ve huzur" vaat ettiğini söyledi. Geveri, "Sanki bugüne kadar ülkeyi HDP yönetiyormuş gibi konuşuyorlar. Ancak halkımız her şeyi gördü, yaşadı. 24 Haziran’dan sonra AKP ve atanan kayyumlar hep birlikte yargılanacaklar" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kitle "Bijî Serok Apo" sloganı atarak dağıldı.