HDP’nin Mardin adayları projelerini açıkladı

HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Figen Altındağ, kente dair projelerini açıkladı.

Eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Figen Altındağ, kentteki bir otelde toplantı düzenleyerek, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin projelerini açıkladı.

Toplantıya çok sayıda kişi katıldı. HDP'li aday Ahmet Türk, mücadelelerinin herhangi bir kişiye karşı olmadığını, bir zihniyete karşı olduğunu vurguladı.

Türk, bugün işsizlikten, yoksulluktan, hukuksuzluktan ve adaletten söz edilmediğine dikkat çekerek, Kürtler üzerinden düşmanlık esas alınarak seçim propagandası yapıldığı tepkisinde bulundu.

Irkçı ve milliyetçi söylemlere tepki gösteren Türk, “Oysa ki; biz bu ülkede demokratik bir cumhuriyetin mücadelesini veriyoruz. Ortak demokratik bir mücadelede halklarımızın geleceğinin belirlenmesinin mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

İktidarın yerel seçimlerde kullandığı propaganda dilini, "Türkiye’nin geleceğine büyük bir darbe” olarak değerlendiren Türk, “Yürütülen siyaset gerçekten tüm halkları karşı karşıya getirip, bu siyaseti böyle sürdürmeyi esas alan bir yaklaşım biçimidir. Biz buna izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı yürütülen açlık grevlerini de hatırlatan Türk, “Demokratik bir siyaset için, tecridin kaldırılması için, adalet ve hukukun üstünlüğü için açlık grevindeler. Bugüne kadar bir suskunlukla karşı karşıyayız. Oysa biz 'insanlarımız ölmesin, yaşama hakkı kutsaldır, buna meydan vermeyelim' diyoruz” dedi.

Eşbaşkan adayı Figen Altındağ ise Mardin’in tüm farklılıkları ile yönetileceğini belirterek, “Mardin bizimdir” dedi ve projelerini sıraladı.

Eşbaşkan adaylarının kent için öngördüğü projelerden bazıları şöyle:

"* Altyapı sorunlarını çözeceğiz.

* Tüm ilçelerde atık su arıtma tesislerini kuracağız.

* Büyükşehir Yasası öncesinde belde olan mahallelerimizin imar sorunlarını çözeceğiz.

* Artuklu ilçemizin trafik sorununu büyük oranda çözecek, Kızıltepe ve Midyat bağlantı yollarını sağlayacak, çevre yollarını yapacağız.

* Kızıltepe ilçemizin trafik sorununu çözecek bağlantı yollarını sağlayacak, çevre yollarını yapacağız.

* Kızıltepe ilçemizin trafik sorununu çözmek amaçlı ilçemizin belirli yerlerinde katlı otoparklar yapacağız.

* Kentimizin sokak ve cadde düzenlemelerini yaya öncelikli olarak yeniden inşa edeceğiz.

* 60 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanmasını sağlayacağız.

* Kentimizde yaşayan yurttaşlarımızın çocukları için çok dilli kreş ve oyun evleri kuracağız.

* Belediyemizin hizmetlerini çok dilli yürüteceğiz.

* Mardin Sinema Festivali, Mardin Bienali, Mardin Tiyatro Festivali vb., STK'larımızın kentimizde yaptıkları kültür sanat çalışmaları ve yerel sanatçılarımızın çalışmaları desteklenecektir.

* Mardin Kalesi'ne ulaşım sağlamak amacı ile teleferik yapacağız.

* Yerel ekonomiyi güçlendirme amaçlı her ilçemizde tarım araç ve aletleri parkı kuracağız. Çiftçilerimizin tarlalarını ekip biçmeleri için tarım araç ve aletleri ihtiyacını karşılayacağız.

* Kentimizde üretilen organik ürünlerin doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşması için Mardin mimarisine uygun halk pazarı kuracağız.

* Belediye Kadın Meclisleri oluşturmaya devam edeceğiz."