HDP milletvekilleri, polis ablukasında bildiri dağıttı

HDP milletvekilleri, polis engeli ve ablukasına rağmen İstiklal Caddesi'nde buluştu, yarın düzenlenecek kongrelerine katılım çağrısı için bildiri dağıttı.

Cumartesi Anneleri’nin 762’inci buluşmasına katılan HDP milletvekilleri, yarın Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek 3. Olağan Kongrelerine katılım çağrısı yaptı. İstiklal Caddesi boyunca bildiri dağıtımına başlayan vekillerin önü polis tarafından kesildi. Çevik kuvvet ekiplerince çembere alınan milletvekilleri, ablukaya tepki gösterdi. Milletvekillerini kalkanlarla çevreleyen polis, çekim yapan gazetecilere de saldırdı.
Bildiri dağıtımına HDP milletvekilleri Garo Paylan, İmam Taşçıer, Zeynel Özen, Erol Katırcıoğlu ve Ali Kenanoğlu'nun yanı sıra çok sayıda HDP’li ve insan hakları savunucusu da katıldı. Polisin tüm engellemelerine rağmen milletvekilleri, polis ablukası altında halka sesini duyurup, bildiri dağıtımı yaptı.

ÖZEN: KORKTUKLARININ GÖSTERGESİ

Polis ablukası altında caddedeki halkla seslenen HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, "Bu, bizim haklılığımızdan ne kadar korktuklarının göstergesidir. Partimizin kongresine çağrı yapmamıza bile engel olmaya çalışıyorlar. Partimizin yarın Küçükçekmece’deki kongresine tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

KENANOĞLU: YARIN HESAP VERECEKLER!

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu ise "Tüm dünya bunu görsün. Bu uygulamalar, bu ülkede demokrasi, barış ve özgürlük olmadığının göstergesidir. Bugünlerin geçeceğini biliyoruz. Bugün bu hukuksuzlukları yapanlar yarın hesap verecekler" vurgusunda bulundu.
Polis ablukası, vekillerin gittiği HDP İstanbul İl Örgütü binasına kadar devam etti.