HDP’liler Çorlu’da incelemede bulundu

Temelli: Bugün burada olmak yerine Beştepe’de şatafat peşinde koşanlar bu ihmalin esas sorumlularıdır.

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekilleri Çorlu’daki tren kazası yerinde incelemelerde bulundu. İnceleme yapan heyet adına konuşan Temelli, “Bugün burada olmak yerine Beştepe’de şatafat peşinde koşanlar bu ihmalin esas sorumlularıdır” dedi.

İnceleme ardından açıklama yapan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, şunları dile getirdi: “Yaşanan tren faciasında 24 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Bize verilen bilgiye göre 124 yaralı var. Onlara da acil şifalar diliyoruz.

Gerçekten çok büyük bir acı. Biz bu acıyı buraya gelerek paylaşmak istedik. Halkımızla birlikte olmak için geldik. Ama maalesef yaralı yurttaşları ziyaret edemedik, hastane yönetimi sterilizasyon sebebiyle bunun mümkün olmadığını söyledi. Biz tedavi gören tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bugün burada olmak yerine Beştepe’de şatafat peşinde koşanlar bu ihmalin esas sorumlularıdır. Bilimi, mühendisliği, yurttaşların hakkını hukukunu gözetmeyen sadece müteahhit aklıyla hareket eden, ihale meseleleriyle tüm iktidarı kilitleyen zihniyet aynı anlayışla halkın acısını paylaşmak yerine Beştepe’de şatafat peşinde. Bu şatafat gösterilerini kınıyoruz. Hepimizin başı sağolsun.

Umarım sayı artmaz, 24’te kalır. 24 sayısı bile bir tren kazası için yüksek ki buna kaza denmez, umarım bu sayı artmaz. Çünkü dünyada eşine az rastlanır yüksek sayılar hep Türkiye’de yaşanıyor. Biliyorsunuz biz bu iktidar döneminde Pamukova’yı yaşadık.

Yoğun bakımda riskli durumda olan hastaların bir an önce iyileşmesini diliyoruz.”