HDP'li vekil Akdoğan, cezaevinden çıktı

Tahliye edilen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, "Siyaset yapanları içeri atarsanız, belediye başkanlarını içeri atarsanız bu ülkenin sorunlarını kimlerle çözersiniz?" diye sordu.

Bugün görülen duruşmasında tahliye edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Silivri Cezaevi'nden çıktı. HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ile HDP Esenyurt ve Silivri ilçe yöneticileri, Akdoğan'ı karşılamak üzere Silivri Cezaevi önüne gitti. Ancak; HDP'li yöneticilerin cezaevi önüne gitmesine izin vermeyen Jandarma, Akdoğan'ı Edirne yolu üzerindeki otobana bıraktı.

Akdoğan, burada kısa bir açıklama yaptı. Referandum sürecine değinen Akdoğan, "İktidarın ortağı olan en son açıklamasında şunu söylüyor. 'Maksadımız hasıl olmuştur' Biz de bugün arkadaşlarımızla geride partimizin sözcüsü, Van Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bekir Kaya, Türkiye'de 100'ün üzerinde belediyenin bağlı bulunduğu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, milletvekili olan arkadaşımız Selma Hanım, gazeteciler burada. Bunları elbette geride bırakmak... İnsanların bu kadar hoyratça içeri atılmasını kabul etmek mümkün değildir. Başka işlerimiz yok mudur? Bu ülkenin başka birçok sorunu var. Siyaset yapanları içeri atarsanız, belediye başkanlarını içeri atarsanız bu ülkenin sorunlarını kimlerle çözersiniz? O nedenle de buruk bir sevinç yaşadığımı belirtmek isterim. Geride onlarca arkadaşı bırakmak gerçekten bize dokunuyor. Ben şuna emimin ki; Türkiye'de yüreği demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden yana olan herkes bunu içinde hissediyordur. Çünkü hepimizin bir gün girebileceği bir yer. Bu kadar tecrit edilmemiz bizim başta da söyledik. Hiçbir arkadaşımızın yargıyla bir sorunu yok. Bu sadece yapılanın bir kesime dönük olduğunu kabul edemediğimiz nokta burasıydı. Ümit ediyorum ki bütün arkadaşlarımız, gazeteciler, haksız yerde içeride olan yönetici arkadaşlarımızın hiç zaman kaybı olmadan özgürlüklerine kavuşmaları için salıverilmesidir" diye konuştu.

Buruk bir sevinç yaşadığını dile getiren Akdoğan, "Arkadaşlarımızı bırakıp gidiyor olmamız bize dokundu. Hepimize geçmiş olsun teşekkür ediyorum" dedi.

Akdoğan hakkında verilen tahliye kararına, Cumhuriyet Savcılığı itirazda bulundu. 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan itiraz dilekçesinde Savcılık, işlediği suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu gerekçe göstererek Akdoğan'ın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkartılmasını talep etti.