HDP'li adaylara halk ve esnaftan yoğun ilgi

HDP'li belediye eşbaşkan adayları, bir çok kentte halk ve esnafla buluşmaya devam etti. Ziyaretlerde adaylar yoğun ilgi gördü.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Şırnak merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Şık’a, aralarında HDP Şırnak milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz, HDP belediye eşbaşkan adayları Hişar Osal ve Nurcan Altürk’ün de bulunduğu çok sayıda partili eşlik etti. Kentin en işlek caddelerinde gerçekleşen ziyarette Şık ve beraberindekiler, esnaflarla tek tek görüştü.

Halkla da tokalaşan partililer, esnafın sorunlarını dinledi. 

SİLOPİ 

HDP Silopi ilçe Örgütü, belediye eşbaşkan adayları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk ile birlikte Silopi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Halkın HDP'lilere ilgisi yoğun oldu. Adaylar, hastane personeliyle de sohbet etti.

Hastane de bir kişi, HDP’li adayları görmek için randevusunu ertelerken, hasta yatağında 70 yaşındaki bir kadın da “Size ve Kürdistan'a kurban olayım. İnşallah kazanacağız” diyerek, HDP’lilere dua etti.

ADIYAMAN

HDP'nin 31 Mart yerel seçimleri için aday gösterdiği Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı (Bulam) ve merkeze bağlı Kömür belde belediye eşbaşkan adayları çalışmalarını sürdürüyor. Bulam'da seçim bürosu açan eşbaşkan adayları Meral Çalışkan ve Hüseyin Uzun, beldede tütün işçiliği başta olmak üzere, tüm işlerde aktif rol alan kadınların belediyeyi yönetmede de söz sahibi olacağını dile getirdi.

BİNGÖL 

HDP Bingöl Belediyesi Eşbaşkan adayları Senem Çakas ve Hişyar Özsoy ile Karlıova Belediyesi eşbaşkan adayları Evin Özen ve Özkan Bingöl, Karlıova ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. Eşbaşkan adaylarına HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve birçok partili de eşlik etti. HDP’li adaylar esnaf ve halktan yoğun ilgi gördü. 

Belediye hizmetlerinin yetersizliğinden şikayet eden halk, 31 Mart günü doğru bir seçim yapacaklarını dile getirdi. Eşbaşkan adayları ise kendilerine yetki verildiği takdirde Karlıova’yı daha güzel hale getireceklerinin sözünü verdi.

Esnaf ziyaretinden sonra HDP ilçe binasına giden eşbaşkan adayları, partililerle sohbet etti. Burada konuşan HDP Milletvekilli Erdal Aydemir, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve açlık grevindeki tüm tutsakların onurları olduğunu belirterek, halkın eylemcileri sahiplenmesini istedi. 

BAHÇESARAY

Van’da bugün seçim çalışmalarının en önemli ayağını Bahçesaray oluşturdu. Büyükşehir eşbaşkan adayları ve il başkanlarıyla Bahçesaray’a çıkarma yapan HDP, burada halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. İlçede yürüyüş düzenleyen HDP’liler, ardından seçim bürosunun açılışına katıldı. Yürüyüş sırasında sık sık 'Biji Berxwedana Leyla ye' sloganları atıldı. Seçim büro açılışına HDP Van il eşbaşkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP il eşbaşkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, DTK temsilcileri, Bahçesaray Belediye eşbaşkan Adayları Gülistan Önver, Garip Yakut ve halk katıldı.  Açılışa özellikle kadınların ilgisi dikkat çekti.

Karabulak, "Leyla güven öncülüğünde başlayan ve tüm cezaevlerineyayılan açlık grevlerini selamlıyorum. Talepleri bu halkın talepleridir. Feqiyê Teyran torunlarının iradesini hiç kimse  gasp edemez" dedi.

Mustafa Avcı ise "31 Mart'ta Van'ı 13 ilçesiyle beraber geri alacağız. Halk iradesine sahip çıkacak, zulmedenler gidecek" diye velirtti.

HDP heyeti ardından kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.

SARAY

HDP Van Saray Belediyesi eşbaşkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez, ilçeye bağlı  Yamanyurt (Amanort) Kazlıgöl (Xocık) ve  Çaybağı (Runexar)  mahallelerini ziyaret ederek halkla bir araya geldi.

Gittikleri her yerde halkın ilgisiyle karşılanan adaylar, 31 Mart’ın zaferin tarihi olacağını söyledi. 

İPEKYOLU

HDP Van İpekyolu Eş Başkan Adayı Azim Yacan ise, Eski Meydan Sokak ve Yüzbaşıoğlu Caddesi’nde esnaf ile bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.