HDP’li adaylar seçmenlerle buluşuyor

HDP yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün de Amed ve Manisa’da bir dizi etkinlikle hakla buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yerel seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda bugün de Amed ve Manisa’da çeşitli etkinliklerle adaylar halkla bir araya geldi.

AMED

Aralarında HDP Eğil Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Ensarioğlu'nun da bulunduğu HDP'li ilçe yöneticileri, Kalecik (Amini) köyündeki halkı ziyaret etti. Halk tarafından sıcak karşılanan HDP'liler, seçimlerde kendilerine oy talebinde bulundu.

HDP'nin Dicle Belediye Eşbaşkan Adayı Felat Aygören ise seçim çalışmaları kapsamında Bilikan, Omeran, Hımbıl, Şilbetan ve Hopek köylerini ziyaret etti. Aygören'e HDP ilçe yöneticileri eşlik etti. Yurttaşlar tarafından coşkuyla karşılanan HDP'liler, insanların sorunlarını dinledi. Aygören, seçildikleri takdirde yapacakları çalışmaları yurttaşlara anlatarak oy istedi.

KAYAPINAR / SUR

HDP Sur İlçe Örgütü, ilçeye bağlı Dicle Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, HDP'nin Sur Belediye eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir ve yüzlerce kişi katıldı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Tosun, 102 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven'in eylemine dikkat çekti. Güven’in eylemiyle Kürt halkına öncülük ettiğini belirten Tosun, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti.

Tosun'un konuşmasının ardından halay ve sloganlar eşliğinde büronun açılışı gerçekleştirildi.

HDP Kayapınar İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında merkez Kayapınar ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, HDP'nin Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Hülya Alökmen Uyanık’ın yanı sıra partililer katıldı. Büronun açılışı halaylar eşliğinde açıldı.

MANİSA

HDP Manisa’da İl ve ilçe adaylarını tanıtımını yaptı. Gazi Osmanpaşa caddesi üzerinde bulunan İl binası önünde düzenlenen aday tanıtım toplantısında onlarca kişi, adayları zafer işaretleri ile selamladı. Aday tanıtımına HDP il eşbaşkanları, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve Parti Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Toplanan onlarca kişiyi ilk olarak HDP İl Eşbaşkanları Güler Güvercin Ünal ve Kerem Taylan halkı selamladı.

HDP Manisa Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı adayı Hatice Aslan, HDP adı altında tüm renklerin bir arada olduğunu belirterek, halkları kardeşliğini ve barışını kucaklayan bir parti olduğunu vurguladı. “Biz istersek çok şey başarabiliriz” diyen Aslan, halkın kendi iradesiyle yerel yönetimleri bu süreçte kucaklayacağını söyledi.

Kendisine sürekli “Ne alaka Manisa” dediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Naci Sönmez de Türkiye’nin bugün bir diktatörlük rejimine mahkum edildiği vurguladı. Sönmez, Manisa’da Fatsa ruhunu yaşatmak, yerel demokrasinin, özgürlüğün ve barışın kenti haline getirmesi için burada olduğunu söyledi. Ege de yeni bir ışığı yakma mücadelesini vereceklerini belirten Sönmez, “Biz uzun bir süreden bu yana inancından dolayı ötekileştiren ve siyasal düşüncelerinden dolayı adeta büyük baskı altında kalanların sesi olmaya çalışıyoruz. Bugün Manisa’da yakacağımız ateş ve mesaj esas olarak Türkiye için yeniden umudun işareti olacaktır. Biz sadece yerel seçimlere hazırlanmıyoruz. Bu topraklarda uzun zamandır hayatını barış ve demokrasi için kaybetmiş olan bütün yol arkadaşlarımıza sözümüz gereği buradayız. Kentimize sahip çıkacağız. Seçeneksiz bırakmayacağız. Asla ama asla bu toprakların kadınları, çocukları ve gençleri çaresiz değildir. Biz çaresizlerin sesi olarak meydana çıkıyoruz. Biz bu topraklarda ve Manisa’ya kendimize rant çıkarmak için ve ucube kentler yaratmak ve cebimizi doldurmak için gelmiyoruz. Haklarımıza verdiğimiz sözümüzün gereği bu topraklarda umudun adresi olmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.

Halkın kendi kendini yöneteceği bir Manisa inşa etmek istediklerini belirten Sönmez, bunun bedelini geçmişte ödediklerini belirterek, ödemeye devam edeceklerini söyledi. “Bize diyecekler sizler bu ülkeyi bölmek istiyorsunuz” diye ifade eden Sönmez, şunları söyledi: “Biz bu ülkeyi bölmek istesek neden bu kadar bedeli ağır olan her gün bedelini ödediğimiz ölümlerle sınandığımız bir ülkede böyle bir siyasetin ağırlığı altına girelim. Bu bölünmek için yapılmaz. Bu ancak kardeşliği tesis etmek bu ülkede demokrasiyi ve özgülüğü kazanmak için yapılabilir. Buradan Leyla Güvene bir selam vermek isterim. Bu ülke siyaseti tecrit altındadır. Bu ülkede demokrasisi, barışı, hak ve özgürlük isteyenler tecrit altındadır. Bütün Türkiye’nin zindanlarında haytanı açlığa yatırmış olan özgürlüğün adaletin sesi olan herkese selam gönderiyoruz."

Fatsa’nın kendileri için bir geçmiş olmadığını belirten Sönmez, gelecekteki işaret fişeği olduğunu belirtti. Fatsa sadece Karadeniz sahilinde 16 bin nüfuslu kentin ismi olmadığını söyleyen Sönmez, “Ben hem Manisalıyım, Egeliyim hem de dünyalıyım. Siyaset bizim için sınır tanımaz. Biz sınırları aşarak siyaset yapmak için yola çıktık. Bugün Manisa’dan öyle bir ateş yakalım ki bu bir buçuk ay içinde burada öyle bir deney yaratalım ki kimliği ne olursa olsun herkesle el ele başka bir Manisa olabileceğini gösterelim. Herkesin oyuna talibiz. Hem Manisa için hem de demokrasi ve adalet için talibim. AKP oy veren yurttaşlara, Emekçilere seslenmek istiyoruz. Sizler bu iktidara mahkum değilsiniz. Biz herkese ile birlikte yaşayabiliriz. Biz kendi siyasal düşüncelerimizde olmayanlarla da bir kenti yönetebiliriz. Bugün siyaseti tekelinde bulundurulanlar bugün bu tekçi rejimi bize dayatanlar nasıl bir ülke yaratmak istiyorlar. Ölen gençlerin kanları üzerinden bu ülkede adeta bölücülük yaparak bizleri adeta öteki ilan ederek Türkiye toplumu ile karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bu yüzden 31 Mart seçimleri sadece bir genel seçim değildir. Hayatımızı referanduma koyacağımız bir seçimdir. Geleceğimizi nasıl inşa edeceğimize karar vereceğimiz bir seçimdir. Bu ülkede kan akmasın barış, hukuk ve adalet gelsin istiyorsak kentlerimize sahip çıkacağız” dedi.

HDP’ye yönelik yok etme politikalarına rağmen mücadelenin devam ettiğini söyleyen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise, Leyla Güven’in mücadelenin en önünde yer alarak barışı ve demokrasi için bedenini açlık grevine yatırdığını hatırlattı. Güven’in açlık grevinin 79. gününde AKP Erdoğan rejiminin Leyla Güven’i tahliye edişinin bir kazanım olduğunu ancak mücadelesinin dışarıda devam ettiğini söyleyen Kemalbay, “60 hapishanede açlık grevi devam ediyor. Sebebi İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecridin kaldırılması. Türkiye barışı ve demokrasisi için adım atılmasıdır. Bunun için yoldaşlarımız açlık grevinde. Ne zaman ki İmralı’da tecrit kalksa o zaman Türkiye’de barış konuşulmaya başlanıyor. Türkiye’de demokratik bir ilkim ortaya çıkmaya başlıyor, ne zaman ki tecrit kutuplaştırma politikası artsa o zaman tabutlar geliyor kan dökülüyor” diye ifade etti.

AKP-MHP faşist blokunun son üç yıldır koltukta kalabilmek için Türkiye’ye her koşulda savaş politikası izlediğini söyleyen Kemalbay, tarihsel olarak iflas etmiş politika karşısında HDP’nin neferlerinin ve mücadeleye hayatını vakfetmiş halkın alternatif bir toplumu, barışı ve demokrasiyi savunmaya devam ettiğini belirtti. Cezaevlerinde açlık grevinde olan tutukluların yanı sıra Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve tutuklu eski vekilleri selamladığını belirten Kemalbay, “Hepsinin mücadelesi bizim mücadelemizdir. Ağır bedelleri olan haklı bir mücadele yürütüyorlar. Bu mücadeleyi ancak birlikte devam ettirebiliriz. Bu birlikte demokrasi örmenin yollarını aramaktır. Bütün yaşadıklarımızın anlamını biliyoruz. Bize kayyımları dayatan, faşizmi dayatanları tanıyoruz. Halklarımızı kuru soğana mahkum edenleri tanıyoruz. Onlardan hesabı 31 Mart’ta birlikte soracağız. Biliyoruz ki barış politikaları izlediğimiz zaman halkların refahı da gerçekleşir. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” dedi.