HDP Hakkari seçim sonuçları için YSK'ye başvurdu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl ve İlçe Seçim Kurullarına yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından YSK’ye itirazda bulundu.

Aralarında HDP Van Milletvekili ve MYK Üyesi Bedia Özgökçe, Muazzez Orhan, Hakkari Milletvekili Sait Dere, Hakkari Milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, HDP PM Üyesi Zahide Besi, Nurettin Turgut ve Hasan Özgüneş’in bulunduğu heyet, Hakkari’deki seçim sonuçlarına ilişkin YSK’ya itirazda bulundu. Heyet, daha sonra HDP Hakkari İl binasında bir basın toplantısı düzenledi.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Muş ilinde yapılan başvurunun ardından verilen kararın dikkate değer olduğunu söyledi.

Özgökçe, “ Aynı ülkenin farklı illerinde aynı gerekçelerle başvuru yapan farklı partiler için farklı kararlar çıkması hukukta çifte standarttın uygulandığına delalet olacaktır” dedi.

Özgökçe şunları ekledi: “İl ve İlçe seçim kurullarına yapmış olduğumuz başvurularda her ne kadar bu duruma sebebiyet vermemeleri açısından tüm bilgileri sunmuş olsak ta seçim kurullarının bunları dikkat almadığı aşikardır. Hakkari’de seçim sonuçlarına yaptığımız itirazın ardından adil bir kararın çıkması hepimizin temennisidir. Aksi bir karar, Hakkari halkının iradesini yok saymak olacaktır.”