HDP, Gençlik Meclisi’ne saldırıyı şiddetle kınadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), kendilerine bağlı Gençlik Meclisi’ne yönelik polis saldırısını şiddetle kınadı.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yazılı bir açıklama ile polis şiddetini kınadı.

Başaran, “Gençlik Meclisimizin ‘Bağımlı olma, özgür ol’ şiarı ile 16 Temmuz’da Diyarbakır’da yapmak istediği şölen, Valilik tarafından yasaklanmış, şölene katılmak isteyen gençler polis saldırısına maruz kalmıştır” diye hatırlattı.

Açıklamada, “Polis saldırısı sonucunda HDP Gençlik Meclisi üyesi Ümit Akbıyık’ın bacaklarına sıkılan plastik mermiler derin fiziksel hasarlar bırakmıştır. Diyarbakır Milletvekilimiz Dersim Dağ’ın danışmanı Serdar Bayram, polis tarafından boğazı sıkılarak ağır şekilde darp edilmiştir” diye belirtildi.

Başaran, şunları ifade etti: “Normal şartlarda madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla şölen düzenlemek isteyen gençler takdirle karşılanır, ancak AKP Türkiye’sinde, mevcut yönetimin polis kadrolarına yerleştirdiği kolluk kuvvetleri, toplum yararı için şölen yapmak isteyen gençlere vahşice saldırıyor, gençleri darp ediyor. Bu saldırıları yapanları ve teşvik edenleri lanetliyor, darp edilen Gençlik Meclisi üyelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu şiddete ortak olan tüm sorumlular hakkında ilgili tüm yasal işlemleri başlatacağımızı duyuruyoruz.

HDP Gençlik Meclisi’nin düzenlemek istediği tüm eylem ve etkinliklerin Valilik kararlarıyla engellenmesi, gençlerin polis şiddetine maruz bırakılması ve en önemlisi bunun devlet erkanı için bir rutine dönüşmesi demokrasi ile yönetildiğini iddia eden bir ülke için rezalet ve kabul edilemez bir durumdur.

AKP yönetimine sesleniyoruz; yarattığınız bu enkazı toparlayacak gençlere saldırmayı bırakın. Kolluk güçlerini, kendi şiddet maşanız olarak kullanmaktan vazgeçin. ‘Şiddete Bağımlı Olmayın, Özgür Olun!’”