HDP Gençlik Meclisi’nden gözaltılar tepki ve mücadele çağrısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, HDP’li gençlere yönelik yürütülen gözaltı dalgasına tepki göstererek, birleşik gençlik mücadelesini örmeye çağırdı.

HDP Gençlik Meclis, üyelerine yönelik gözaltı furyasına tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Gençlik Meclisi, “HDP Gençlik Meclisleri olarak örgütlendiğimiz günden bugüne sürekli gözaltı, kaçırma, ajanlaştırma vb. uygulamalarla sindirilmeye ve baskılanmaya çalışıldık. Her baskı politikasının bir sonucu olarak HDP Gençlik Meclisleri kendi örgütlenme sistemini, duruşunu faşizm karşısında daha da netleştirmiştir” dedi.

Bunun son örneğinin Pazartesi günü Adana’da HDP Gençlik Meclisi üyelerine dönük başlatılan gözaltı dalgası olduğunu ifade eden Gençlik Meclisi, “Sabaha karşı kapıları kırılarak gözaltına alınan 23 arkadaşımıza dönük bu faşist saldırıyı Gezi’den, Sur’dan ve Cizre’den tanıyoruz” diye kaydetti.

Açıklamada devamla şunlar yer aldı: “Gençliğe ve tüm muhalif kesimlere dönük bu sistematik faşist saldırılarla dün olduğu gibi bugün de sonuç alınamayacaktır.

Demokratik gençlik mücadelesi gözaltılarla, tutuklamalarla ve türlü özel savaş politikalarınızla geriletilemeyecek kadar ideolojik ve tarihsel bir temele sahiptir. Köklerimiz 68’lerin en derinlerinde, dar ağaçlarında, Denizlerde, Amed zindanlarında ve Mazlumlardadır. Bu faşist politikalar bizlere diz çöktürmek bir yana mücadelemizi büyütmenin temel gerekçesi olacaktır. Bu temelde tüm gençliğe çağrımızdır; faşizme karşı birleşik gençlik mücadelesini örmeye, HDP Gençlik Meclisleri’nde örgütlenmeye çağırıyoruz.”