HDP Gençlik Meclisi: Bu iktidarı direnişle göndereceğiz

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, "AKP-MHP iktidarını yenip, gençliğin yönetimini kuracağız. Çözüm direnişte" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Amed ve İstanbul’da gerçekleştirilen konferansların ardından ilk toplantısını partinin genel merkezinde gerçekleştiriyor. Toplantıda gerçekleştirilen konferansları değerlendirecek olan Gençlik Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı eylem-etkinlik programı çıkaracak. Gençlik Meclisi, 2023 seçimlerini de ele alacak, yol haritasını belirleyecek.

'ÇÖZÜM DİRENİŞTEN GEÇİYOR'

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, toplantıda gerçekleştirdikleri konferans ışığında yol haritalarını tartışacaklarını ifade ederek, “Faşizme karşı durmaksızın mücadele eden sevgili genç arkadaşlarım, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bilindiği üzere yakın bir tarihte İstanbul, Amed, Mersin, İzmir, Urfa ve Muş olmak üzere 6 ilde Gençlik Konferanslarımızı gerçekleştirdik. Bugünkü toplantıda konferanslarımız ışığında çıkan yol haritamızı tartışacak hem de seçimlere giderken gençler faşizme karşı nasıl mücadele verecek, bunun tartışmasını yürüteceğiz” dedi.
Konferanslarda yoksulluktan işsizliğe, özel savaş politikalarından derinleşen tecride karşı ülke sorunlarını ele aldıklarını aktaran Dağ, “Sorunların çözümünün direnişten geçtiğinin, faşizmi yenmekten geçtiğinin altını çizdik. Ülkede gittikçe derinleşen yoksulluk, işsizlik, bir yöntem halini alan özel savaş politikalarının İmralı’daki tecritten kaynaklandığı tespitini hep birlikte yaptık. İmralı tecrit kırılmadan genç işsizliğin bitmeyeceğini, yoksulluğun ortadan kalkmayacağının, açlığa yoksulluğa mahkum olacağımızı, üzerimizde derinleşen özel savaş politikaları baskı ve tutuklamayla karşı karşıya kalacağımızın tespitlerini yaptık. Yaklaşan seçimlerde, gençlerin ne kadar büyük rol oynayacağını biliyor ve görüyoruz” şeklinde konuştu.

'İKTİDARI YENECEK, GENÇLİĞİN YÖNETİMİNİ İNŞA EDECEĞİZ'

Dağ, 2023 seçimlerinin değiştiren gücünün gençler ve kadınlar olduğunu vurgulayarak, “18 Haziran’da yapılması beklenen seçimler 14 Mayıs’a alındı. Bu kadar kısa bir tarih bile, bir aylık erkene alınma durumunda bile, tam 200 bin gencin oy kullanamayacağını, AKP’nin sırf gençler oy kullanmasınlar, sırf gençler AKP’ye ders vermesin diye seçimi erkene almaya çalıştığını biliyoruz. 14 Mayıs tarihi, en çok gençler iradesini beyan edemesin diye belirlenmiş bir tarihtir. Yaklaşık 6 milyon genç ilk defa oy kullanacak. HDP’nin genç seçmeninin diğer tüm partilerden çok olduğu göz önünde. Gençler HDP’den yana, gençler özgürlükten yana, gençler demokrasiden yana, İstanbul’daki Emek ve Özgürlük İttifakı mitingi de gösterdi ki gençler emek ve özgürlük ittifakından yana, gençlerin ittifakı emek ve özgürlük ittifakı. Burada bir kez daha İstanbul mitinginde alanı dolduran tüm genç arkadaşlarımızı selamlıyoruz. HDP gençlik meclisi olarak, Emek ve Özgürlük İttifakında yer alan gençler olarak, şunun sözünü veriyoruz ki; ne olursa olsun AKP MHP ittifakını yeneceğiz, gençliğin söz sahibi olduğu, gençliğin özne olduğu bir yönetimi hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 Ülkenin kaderini gençlerin belirleyeceğinin altını çizen Dağ, şunları söyledi:
“Bu seçimi belirleyecek olan gençlik, gençliğin kullanacağı oy dedik. 6 milyon genç seçmen ilk defa oy kullanacak iken, seçmenlerin yüzde 25’ini gençler oluşturuyor. Her 4 seçmenden biri genç. Bu ülkenin kaderini gençler belirleyecek. Aç bırakılan, işsiz bırakılan, ana dilde eğitimden mahrum bırakılan, uyuşturucuya, madde bağımlılığına mahkum edilen, cezaevleriyle, baskıyla, gözaltılarla, ajanlaştırma dayatmalarıyla, özel savaş uygulamalarıyla gençler AKP-MHP iktidarına karşı seçime gidecekler. Belirlenen tarih 14 Mayıs birçok üniversiteli gencin okulda olduğu, üniversite okuduğu kentte olduğu veya işçi gençlik kendi memleketinde iş bulamadığı için farklı bir ilde geçinebilmek için çalıştığı bir durumda seçime gidilecek. Yani bir çok genç ikametgahının olmadığı kentte seçimi karşılayacak.

SANDIĞA ERİŞİM İÇİN KAMPANYA

AKP ve MHP ittifakı tarafından seçimin erkene alınmasıyla gençleri sandıktan uzak tutmaya çalıştığını biliyoruz. Biz de tüm gençlere, öğrenci gençliğe, işçi gençliğe şu çağrı yapıyoruz: İkametgahlarını bulunduğunuz kentlere alın, tüm il ilçe örgütlerimiz, gençlik meclislerimiz tüm gençlere yardımcı olarak, ikametgahların yaşadıkları kentlere alınması için hazırdır. Yakın tarihte bu konuda kampanya başlatacağız. İkametgahını ya seçimi karşılayacağı kentte almak isteyen tüm gençler il ve ilçe örgütleri ile iletişime geçerek gerekli yardımı alabilir. Elbette sadece oy kullanmakla sadece iradesini beyan etmekle bitmiyor bizim görevimiz. Oyumuzu kullanacağız faşizme karşı fikrimizi belirteceğiz, faşizmi yeneceğiz ama kullandığımız oya sahip de çıkacağız. Seçim günü sandık güvenliğini sağlamak biz gençler için en önemli görevlerden biridir. Bu yüzden yine bulunduğumuz kentte, il ve ilçe örgütleri ile iletişime geçerek, sandık görevlisi olmak için gençlere çağrıda bulunuyoruz. Tüm gençleri seferberliğe çağırıyoruz. Seçimi karşıladığımız kentte ikametgahlarımızı alacağız daha sonrada kullandığımız oyun takipçisi olarak sandık görevlisi olarak kullandığımız oylara sahip çıkacağız. Faşizme karşı mağdur olan gençler değiliz, faşizme karşı direnen gençleriz. Bizler faşizmi yok edecek gençleriz. Bizler faşizme kaybettirecek olan gençleriz. AKP-MHP ittifakı için nasıl en büyük tehdit gençler ise bizler faşizmi yenecek yegane güç olduğumuzun bilinci ile daha fazla örgütlenecek ve daha fazla mücadele edecek ve AKP-MHP faşizmini yeneceğiz.

 'FAŞİZME KARŞI ZAFERE KADAR!'

Kübalı gençler faşizme karşı direnirken ‘zafere kadar daima’ sloganı ile alanlardaydı. Bizler de AKP-MHP faşizmine karşı demokratik siyasette ısrarcı olan ve mücadele eden gençler olarak faşizme karşı zafere kadar daima mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. İlk seçimde, kurulacak ilk sandıkta AKP-MHP faşizmini tarihe gömeceğimizi, gençliğin iradesiyle, gençliğin özne olduğu bir yönetimi hep beraber kuracağımızın müjdesini tüm halklara veriyoruz. HDP Gençlik Meclisi olarak seçimlerde seferberlik ruhuyla, mahalle mahalle, il il çalışacağımızı, kazanan kim olursa olsun faşizmin kaybedeceğinin altını çiziyoruz. Kazanan bizler olacağız, demokraside ısrar eden halklar, gençler, eşit ve özgür bir yaşam isteyen gençler olacak. Faşizme karşı daima zafere ulaşıncaya kadar mücadele edeceğimizin tekrar tekrar altını çiziyoruz.

 'YENİ YÖNETİMİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ'

Şunu herkes çok iyi bilsin ki yeni iktidar, yeni hükümet, biz gençlerin hükümeti olacak. Yeni hükümet bizim belirlediğimiz hükümet olacak. Gençlerin taraf olduğu, desteklediği taraf iktidar olacak. Gençlerin oy vermediği, gençlerin kabul etmediği taraf olmadığı hiç kimse bu ülkede hükümet olamayacak. Bu seçimlerin kazananı olamayacak. Gençler eşit, özgür demokratik bir Türkiye için mücadele ediyor. Gençler, özgür bir yaşam için seçimlere doğru giderken, örgütlülüğünü büyütüyor. Biz bu örgütlülüğümüzün açığa çıkaracağız güç ile AKP ve MHP faşizmini yeneceğimizi biliyoruz. AKP ve MHP faşizmi kaybetti kaydediyor, kaybetmeye mahkum. Tıpkı faşizme karşı mücadele eden tüm gençler gibi zaferi kazanıncaya kadar, faşizmi yenene kadar, mücadeleye devam edeceğiz.
Çok bedel verdik, çok mücadele ettik, çok direndik ve yolun sonuna geliyoruz. Fazla değil, bir kaç ay sonra AKP-MHP faşizmini yeniyoruz ve gençlerin yönetimini kuruyoruz. Buradan faşist AKP-MHP hükümetine sesleniyoruz, korkuyorsunuz biliyoruz ama korkun. Çünkü kaybediyorsunuz. Çünkü emekten özgürlükten demokrasiden yana olan gençler gümbür gümbür geliyor sizi saraylarınızdan etmeye geliyor ve gençlerin yönetimini kurmaya geliyor.
Şunu çok iyi biliyoruz ki son ne olursa olsun muhteşem olacak. Son bizim için ne olursa olsun muhteşem olacak. Muhakkak başaracağız. AKP MHP iktidarını yenip, faşizme kaybettirip, demokratik bir cumhuriyeti hep beraber kuracağız. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum yolumuz açık olsun yolumuzun sonu zafer olsun.”

Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.