HDP gençliği polis engeline rağmen savaşa karşı yürüdü

HDP Genç Kadın ve Gençlik Meclisi üyeleri, polisin tüm engellemelerine rağmen "Savaşa hayır, demokratik çözüme hemen şimdi" şiarıyla Kadıköy’de yürüdü.

HDP Genç Kadın ve Gençlik Meclisi, “Savaşa hayır, demokratik çözüm şimdi” şiarıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem düzenledi.

HDP Milletvekilli Musa Piroğlu’nun katıldığı eylemde sık sık, “Faşizme barış hemen şimdi”, “ Direne direne kazanacağız”, “ Savaşa hayır, demokratik çözüme hemen şimdi” sloganları atıldı.

Eylem sırasında ypaılan açıklamada, insanlık tarihinin en büyük devrimlerinin yaşandığı Ortadoğu Coğrafyasında emperyalist güçlerin yarattığı kriz ve kaostan tüm halkları etkilendiği belirtildi.

Bu krizin ve kaosun sorumlusunun tüm toplumsal değerleri sömüren iktidar güçleri olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Ortadoğu, Kürdistan ve Türkiye'de Kapitalist Modernite'den beslenen tekçi sistemin alternatifi olan Demokratik Modernite'nin toplumsal uzlaşıya dayanan demokratik sistemini inşa etme sorumluluğuyla karşı karşıyayız” denildi.

HAKLARIN ÖZGÜRCE YAŞAYABİLMESİ DEMOKRATİK SİYASETLE MÜMKÜN !

Bu kriz ve kaostan çıkmanın yolunun Ortadoğu ve Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesinin başarılmasıyla mümkün olacağının altı çizilen açıklamada, şunlar belirtildi: “Türkiye'nin demokratikleşmesiyle halkların birlikte özgürce yaşayabilmesi içi demokratik ve toplumsal uzlaşıya ihtiyaç vardır. Demokratik uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel hukuk üçlü sacayağı üzerine demokratik siyasetin geliştirilmesi gerekiyor. Bu da demokratik siyasetle mümkündür. Demokratik bir Türkiye için her kesimin savaşa karşı çıkması ve tüm toplumsal değerleri tahrip eden faşist iktidara karşı başta kadınlar ve gençler olmak üzere iktidarların Öl-Öldür siyasetine karşı halkların demokratik ve özgürlükçü duruşunun gereği Yaşa-Yaşat felsefesini hayata geçirmeliyiz.

HDP Genç Kadın ve Gençlik Meclisleri olarak bizler de savaşa karşı olduğumuzu, demokratik siyasette ısrarcı olacağımızı örgütlülüğümüzü büyüterek Kürdistan ve Türkiye'de demokratik siyasette mücadelemizi büyüteceğimizi belirtiyoruz. Demokratik çözüm ve Demokratik Anayasa için buradan da tüm sol sosyalist halklara, kadınlara, gençlere, demokratik kurum ve kuruluşlara çağrımızdır.”

PİROĞLU: RÜZGAR BİZDEN YANA, KAZANAN BİZİZ, GERİ DÖNMEYECEĞİZ !

Açıklamanın ardından söz alan HDP Milletvekilli Musa Piroğlu, 31 Mart’ta İstanbul halkına kan, zulüm, yoksulluk dışında hiçbir şey sunmayan tek adam rejimine “dur “denildiğini belirterek, “Bununla yetinmedi. İstanbul halkı 23 Haziran'da elinden zorla çalınan iradesine sahip çıktı bir kere daha. Saraya dur dedi, yeter artık mesajını verdi” diye konuştu.

Son 3 yılını OHAL’de geçirmiş bir Türkiye’de kadınları sokak ortasında öldüren katillerin serbestçe gezdiğini, mahkemelerce indirim uygulandığını, çocuklara tecavüz edenlerin serbest bırakıldığını hatırlatan Piroğlu, daha dün bir mahkeme 8 çocuğu taciz eden bir müdürü , “bir daha yapmaz” denilerek serbest bırakıldığı tepkisinde bulundu .

Ucuz işçi cenneti halline getirilen Türkiye’nin iş cinayeti konusunda dünya üçüncüsü olduğunu vurgulayan Piroğlu, bu 17 yıllık AKP iktidarında 17 yıllık iktidarında mahkemelerin tüketildiğini; meclis yok sayıldığını, ülkenin tek kişinin dudak arasına mahkum kılındığını kaydetti.

“Ya kaderimize sahip çıkacağız, y ada hiç bir şey olmamış gibi bu zulüm düzeninde yaşamaya devam edeceğiz” diyen Piroğlu, şöyle konuştu: “Biz diyoruz ki, demokrasiye barışa ihtiyaç var. Kentler yapılmasın, mezarlar tahrip edilmesin. Çocuklar parklarda oynasın kadınlar özgürce gezip oynasın, işçiler ise gittiklerinde tabut içinde dönmesin. Bunun için tüm halklarımızı, bütün emeklilerimizi, Saraya karşı omuz omuza olmaya çağırıyoruz. Rüzgar artık bizde, kazanan biziz geri dönmeyeceğiz.”

HDP TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN YÜRÜDÜ !

Konuşmanın ardından Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na doğru yürüyüşe geçen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Bu keyfi engellemeye karşı çıkan HDP Milletvekilli Musa Piroğlu ve polis amiri arasından tartışma çıktı. Polisin gençleri itekleyerek uzaklaştırmak istemesi gerginliğe neden olduğu. Bu uygulamaya tepki gösteren kitle, polisin tüm engellemelerine rağmen sloganlar eşliğinde Kadıköy’ün ara sokaklarından HDP Kadıköy İlçe binasına kadar yürüdü.