HDP: Erdoğan bombardıman ile seçim çalışması yürütüyor

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Erdoğan rejiminin “bombalayarak” yerel seçim çalışması yürüttüğünü belirterek, bu savaş çığırtkanlığının telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacağı uyarısına bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları, “31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere yaklaşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan milliyetçi seçmeni tahkim etmek için kullandığı savaş ve Ortadoğu politikalarını yeniden öne sürmeye başladı” dedi.

BOMBA İLE YEREL SEÇİM ÇALIŞMASI

Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Kuzey Suriye’de “Fırat’ın Doğusuna” birkaç gün içinde operasyon yapılacağı açıklamasını hatırlatan Buldan ve Temelli, “Erdoğan, dün de Şengal ve Mahmur çevresini bombalatarak yerel seçim çalışmalarını sürdürdü” dedi.

EFRÎN’DE YAŞAMI KABUSA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Erdoğan’ın “güvenli hale getirdik” dediği yerlerden birisi olan Afrin’de bölge halkı işgalin ağır sonuçlarıyla hala baş etmeye çalışırken, şimdiki saldırgan söylem de yeni yıkım ve acıların işaretidir. Hatırlatalım ki, 200 bine yakın Afrinli yerini yurdunu, evini terk etmek zorunda kaldı, yüzlerce insan hayatını kaybetti. UNESCO koruması altında olan tarihi yerler, halkın büyük oranda geçim kaynağı olan başta zeytinlikler olmak üzere tarım alanları, çeşitli dini kimliklerin ibadet yerleri ve bölgenin su ihtiyacını karşılayan barajlar tahrip edildi. Çeteler Afrin’de yaşamı bir kabus haline getirdi.

NE İNSANİ, NE HUKUKİ NE DE SİYASİ AÇIDAN KABUL EDİLEBİLİR!

Bölge halkı bu yıkımın acılarını çekmeye devam ederken, yeni bir saldırının ilanı niteliğindeki bu açıklama ne insani, ne uluslararası hukuk ne de siyasi açıdan kabul edilebilir değildir.

Erdoğan’ın hedefi IŞİD ve ona bağlı çeteler değil, yıllardır bunların barbarlıklarına karşı savaşan Kürt ve Arap halkları ve onların müttefikleridir.

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN AĞIR SONUÇLAR

Her seçim öncesinde sergilenen bu yıkıcı ve saldırgan tutum, yeni çatışma ve krizlere neden olacaktır. Suriye’deki savaşın siyasi ve demokratik yollarla çözümü noktasında bir aşama kaydedilmişken, uluslararası güçler ve demokrasi güçleri AKP Hükümeti’nin bu tuzağına düşmemelidir. Erdoğan’ın yerel seçim propagandası için yaptığı bu savaş çığırtkanlığı telafisi mümkün olmayan ağır sonuçlar yaratacak, bölgesel barış hedefini derinden yaralayacaktır.

AKIL DIŞI TUTUMDAN VAZEÇİLMELİ

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet yeni yıkım ve acılara neden olacak bu akıl dışı tutumdan vazgeçmelidir. Ulusal ve uluslararası kamuoyu bu tehditlere karşı duyarlı davranmalı ve sessiz kalmamalıdır.”