HDP: Diyadin'deki saldırı tesadüf değil

HDP, Diyadin Belediyesi'ndeki polis saldırısının tesadüf olmadığını belirterek, "Yüzlerce polisin olay yaşanmadan önce belediyenin çevresinde bulunması, planlı bir oyun olduğunu gösteriyor" dedi.

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Selahattin Aslan, Diyadin Belediyesi eşbaşkanlarına yönelik saldırıya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Diyadin Belediyemizde AKP iktidarının güdümünde hareket eden kolluk kuvvetleri, belediye binası içinde haddini aşan bir saldırı girişiminde bulunmuşlardır" diyen Aslan, şunları kaydetti:

'HADDİNİ, HUDUDUNU AŞAN...'

"Belediye binasına girmek isteyen Mehmet Hayri Oruç adlı vatandaşımız arama noktasına geldiği sırada, üzerini arayan kolluk kuvveti vatandaşın karnına yumruk atıp saldırıda bulunmuştur. Yaşanan bu durum üzerine araya girmek isteyen Diyadin Belediye Eşbaşkanlarımız Evren Demir ve Betül Yaşar da benzer şekilde polisin saldırısına maruz kalmıştır. Yaşanan olayın hemen ardından yüzlerce polis coplar ile belediye binasının içine girip adeta terör estirmiş, Diyadin halkının iradesine yönelik haddini ve hududunu aşan eylemlerde bulunmuşlardır. Yaşanılan bu olayı kamuoyundan gizlemek isteyen kolluk kuvvetleri belediye binasının içinde bulunan kamera kayıtlarına da el koyarak gasp etmişlerdir.
Yüzlerce polisin olay yaşanmadan önce belediye binasının çevresinde bulunması, bu olayın tesadüfi gelişen bir olay olmadığını, belediyelerimiz üzerinde hüküm sürmek isteyen devletin planlı bir oyunu olduğunu göstermektedir. Devletin güvenlik gerekçesi ile belediye binalarına yerleştirmek istedikleri x-ray cihazı ve polis kontrol noktalarının bugün yaşanan bu olaydan da anlaşılacağı üzere güvenlik endişesi ile yapılmadığı çok aşikardır. Hayata geçirilmek istenen bu uygulama ile belediyelerimiz ve halkımız arasındaki bağ zayıflatılmak istenmektedir."

'SONUÇ ALAMAZLAR'

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Selahattin Aslan, şunları da kaydetti:
"Belediye Eşbaşkanımız başta olmak üzere, parti yöneticilerimize ve belediyeyi ziyaret eden halkımıza yönelik bu hududunu aşan yönelimlerin boşa olduğunu belirtiyor, belediyelerimizin halkımızın hizmetinde çalışmalarını daha da güçlü bir şekilde devam ettireceğini belirtiyoruz."