HDP’den Van’da yerel seçim çalışmaları

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında Van’ın İpekyolu, Saray, Çaldıran ve Edremit ilçelerinde halkla buluştu.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, Van’da seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılan HDP, seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleri, aile ve köy ziyaretleri ile sürdürüyor.

İpekyolu’nda 2 mahallenin seçim bürosu açılırken, Çaldıran, Edremit ve Saray’da halk toplantıları ve kadın buluşmaları düzenlendi.

İPEKYOLU

HDP İpekyolu İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Süphan ve Cevdet Paşa Mahallesinde iki seçim bürosunu düzenlenen şölenlerle açtı. Açılış etkinliklerine HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanları Öznur Bartın, Bahattin Karaman, Belediye Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt, Azim Yacan da katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan açılış törenlerinde konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Şehzade Kurt, Kürt halkının oldukça zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Seçim bürolarının açılışına bile abluka uygulayanlara rağmen halkın partisine sahip çıktığını kaydeden Kurt, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 102 gündür süren açlık grevi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekti. Kurt, halkın 31 Mart’ta kayyumları Ankara’ya geri göndereceğini ve tecride son vererek iradesine sahip çıkacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Eş Başkan adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, açılış kurdelesini kesti.

SARAY

Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman da seçim çalışmaları kapsamında Saray’da kadın buluşmalarına katıldı. Kayyumların atanır atanmaz kadın kurumlarına saldırdığını vurgulayan Eş Başkan Adayı Caziye Duman, “Kadın düşmanı bu zihniyete 31 Mart’ta gereken cevabı kadınlar verecek” diye konuştu.

ÇALDIRAN

HDP Çaldıran Belediye Eş Başkan Adayları Leyla Atsak ve Faruk Demir’de köy gezilerinde halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Kayyum Belediyelerinin kış aylarında bilinçli bir biçimde kapanan köy yollarını açmadığını belirten köy sakinleri, 31 Mart’ta gereken yanıtı vereceklerini söyledi.