HDP'den ‘Hazinemiz Halkımızdır’ kampanyası

HDP Sözcüsü Ebru Günay, halktan gelen talepler doğrultusunda “Hazinemiz Halkımızdır” kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Günay, partisine dönük kapatma davası kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurulara değindi, Hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke konulmasına karşı “Hazinemiz Halkımızdır” kampanyasının başlatıldığını duyurdu. İslam aleminin Regaip Kandili’ni kutlayan Günay, barış ve özgürlüğe vesile olmasını diledi.

'KAPATMA DAVASININ İDDİANAMESİ SARAY'DA HAZIRLANDI'

Anayasa Mahkemesi’nde devam eden partisine dönük kapatma davasında yaşanan gelişmelere değinen Günay, “Bu davanın bütün aşamaları iktidar ve ortakları tarafından partimiz hakkında yürütülen siyasi kampanya sonucu açılmış ısmarlama bir intikâm davasıdır. Davanın iddianamesi Saray’da hazırlandı. Bu dava sürecinde karşımızda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ya da Anayasa Mahkemesi değil, AKP-MHP iktidarı vardır" dedi.

'HİÇBİR SALDIRI BİZİ DURDURAMAZ'

AYM'nin iktidarın oyunlarına alet olduğunu vurgulayan Günay, "Bu hukuk dışı müdahalelere her zaman tanıklık ediyoruz. Partimize yönelik bu müdahale ile seçimlere hukuk dışı müdahale de başlamış oldu. Bu müdahalenin iki önemli aşaması var. Birincisi, HDP üzerinde kapatma davasını ‘Demoklesin Kılıcı’ gibi sallandırarak bir muğlaklık yaratmak istiyorlar. İkincisi ise partimizin anayasal hakkı olan hazine yardımını yine hukuk dışı yöntemlerle bloke ederek, partimizin hak olarak kazandığı maddi imkânlara el koyarak seçim çalışmalarını yürütemez hale getirmeyi amaçlamaktadırlar. Peşinen şunu söyleyelim; bugüne kadar partimize karşı yürütülen hiçbir saldırıya, hiçbir hukuksuzluğa karşı boyun eğmedik, geri adım atmadık. Bize karşı hiçbir saldırı sonuç almadı bu saldırılar da sonuç alamayacak. Biz her türlü saldırıya karşı yılmadan direndik, her saldırıya daha da büyüyerek cevap verdik, dün başardık bugün de başaracağız. O yüzden asla doğru bildiğimizi yapmaktan, halkımızın bizden beklediklerini yerine getirmekten geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız" diye konuştu.

‘HAZİNEMİZ HALKIMIZDIR’ KAMPANYASI

 Günay, partinin Hazine hesaplarına bloke konulması üzerine “Hazinemiz Halkımızdır” kampanyasının başlatıldığını duyurarak, şunları belirtti:

“Açıktır ki her şeyi maddiyat sayanlar elbette HDP gibi halk gücüne dayanan, direnişle ve mücadeleyle var olan bir yapıyı bu basit yöntemlerle, durduracaklarını düşünüyorlar. Bu kadar gafillik görülmedi. Hiç mi tanımadınız bizi? Hiç mi taşı delen inadımızı, kendini küllerinden yaratan mücadelemizi görmediniz? Siz bizi para ile mi tehdit ediyorsunuz? Siz ‘ceketimi satarım, partime sahip çıkarım’ diyen seslerin önünde mi duracaksınız? Şimdi bizi para ile tehdit edenlere en net cevabı aramızdaki dayanışmayı güçlendirerek, büyüterek ‘Hazinemiz Halkımızdır’ şiarı etrafında kenetlenerek vereceğiz. Örgütlü bir halkı hiçbir gücün alt edemeyeceğini defalarca kanıtladık, bir kez daha kanıtlayacağız. Biz belediyeleri kazanırken hazine yardımı yoktu, biz 90’larda partilerimizi kurup halkımızın dinmez desteği ile milyonlara gelirken hazine yardımı yoktu! 7 Haziran’da bu iktidarı koltuğundan ederken hazine yardımımız yoktu. Biz önümüze konulan yüzde 10 barajlarını, her türlü gayri ahlaki saldırıyı hazine yardımı olmadan aştık. Biz, bileşenlerimizle, ittifaklarımızla, dostlarımızla kocaman bir hareketiz, halkın kendisiyiz.

Bakın, partimizin hazine yardımlarının bloke edildiği günden beri telefonlarımız susmuyor, her yerde halkımız önümüzü kesiyor. Kimisi ‘ceketimi satarım, yine partime sahip çıkarım’ diyor, kimisi ‘emekli maaşını partiye bağışlamak’ için bizden adres bekliyor. Geçen gün İzmir’den arayan inşaat işçileri birer yevmiyelerini partimize bağışlamak için hesap numarası istedi. Kimi anneler ‘5 koyunum var, 3’ü sizin, 2’si benim’ diye yolumuzu kesiyor. İşte bu sahiplenme, bu maneviyat dünyanın bütün hazinelerinden daha değerlidir. Bugün startını verdiğimiz ‘Hazinemiz Halkımız’ kampanyasını halkımızın yoğun destek ve dayanışma talepleri üzerine başlatıyoruz. Başlattığımız ‘Hazinemiz, Halkımız’ kampanyamızı tüm halkımızın; büyük küçük demeden, az çok demeden büyüteceğini biliyoruz. Şimdi, filiz verip boy verme zamanı; zifiri karanlıkları delme zamanı. Bu halk bir kez daha hiçbir engeli tanımadığını hiçbir saldırıya boyun eğmediğini gösterecek. Buradan ilan ediyoruz, biz halkımızın gücü ve dayanışmasıyla tarihimizin en görkemli seçim kampanyasını yürüteceğiz ve bu güçle iktidara hayal dahi edemediği yenilgiyi yaşatacağız. Şimdiye kadar tanık olduğumuz, gördüğümüz halkımızın yüksek duyarlılığı hiçbir çağrıya gerek duymuyor elbette. Yine de bu kampanyadan haberdar olmayanlar varsa onları dayanışmayı büyüterek yeni zaferlere ortak olmaya çağırıyoruz.

Kampanyamızı bugün Eş Genel Başkanlarımızın, milletvekillerimizin bağışlarıyla başlatıyoruz. Ardından bunu örgütlü bulunduğumuz bütün il ve ilçe örgütlerimizde yaygınlaştıracağız. Amacımız 3-4 ay boyunca sürdüreceğimiz bu kampanya boyunca en az 6 milyon seçmenimize ulaşmaktadır. İlçe ilçe köy köy bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. 1 Şubat ile 21 Mart arası 3 milyon kişiye, 21 Mart’tan seçimlere kadar da en az bir 3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz. Bir kez daha, 'partine destek ol, zaferde senin de payın olsun' diyoruz. Hesap bilgilerimizi de bugün internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşacağız. İşte şimdi halkın gücünü gösterme zamanıdır, günüdür diyoruz. İşte şimdi kazanmayı ve dayanışmayı gösterme günüdür diyoruz.”