HDP: Darbeciler gidecek, biz kalacağız

HDP'li Güven ve Farisoğulları ile CHP'li Berberoğlu'nun vekilliklerinin düşürülmesi Kadıköy Süreyya Operası önünde protesto edildi.

Milletvekillerine yönelik siyasi darbeyi Kadıköy Süreyya Operası önünde protesto eden HDP İstanbul İl Örgütü, Saray rejiminin bu saldırıyla vermek istediği mesajı aldıklarını, cevaplarının da bir o kadar net olduğunu vurgulayarak, “Diz çökmedik, diz çökmeyeceğiz. Darbeciler gidecek, biz kalacağız” dedi.

HDP İstanbul İl Örgütü, AKP-MHP iktidarının talimatıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülüp, rehin alınmalarını İstanbul’un üç bölgesinde protesto etti. Kadıköy’de Süreyya Operası önünde bir araya gelen kitle, iktidarın seçilmişlere yönelik bu darbesinin yok hükmünde olduğunu vurguladı. Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, “Darbelerinize karşı direneceğiz” yazılı pankart açıldı, sık sık, “Berxwedana jiyane”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Faşist AKP işbirlikçi MHP”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

DEMİR: ONLAR İÇERDE BİZ DIŞARDA DİRENEĞİZ

Eylemde bir konuşma yapan HDP PM üyesi Esengül Demir, iktidarın en büyük korkusunun muhalefetin bir araya gelmesi olduğunu, o nedenle bu siyasi darbeyi gerçekleştirdiğini belirtti. Birlik olunduğunda nasıl bir sonuç çıktığını yerel seçimlerden bildiklerini hatırlatan Demir, iktidarın bugün muhalefetin yerel seçimlerinde elde ettiği kazanımın intikamını aldığını vurguladı. Halkın sesinin kısanların halka hizmet edilemeyeceğini kaydeden Demir, zalimlerin tarihte asla iyi anılmadığını hatırlatarak, tarihi değiştirecek olanların yine cesur yürekliler olacağını vurguladı. Dün rehin alınan Leyla Güven’in bir direniş sembolü olduğunu hatırlatan Demir, “Onlar içerde, biz dışarda direneceğiz” dedi.

‘DARBE ZİHNİYETİ 26 YIDIR SÜRÜYOR’

Konuşmanın ardından HDP İstanbul İl Örgütü adına açıklamayı okuyan Erkin Baran Göylüler, darbeci zihniyetin 26 yıldır Meclis üzerinde kara bir leke olarak varlığını sürdürdüğünü vurgulayarak sözlerine başladı. Göylüler, 1994 yılında DEP milletvekillerinin dokunulmazlıkları düşürülerek milletvekillerinin meclisten yaka paça atıldığı günden bugüne demokratik siyaset ısrarında bulunan 27 milletvekilinin vekillikleri düşürüldüğüne dikkat çekti. Halk iradesine karşı geliştirilmiş bu rantçı, ahlaksız ve faşist darbeciliği asla ve asla tanımayacaklarının altını çizen Göylüler, “Kötülük düzeninin ortakları kayyum darbesi pratiğinde de görüldüğü gibi yurttaşlara ‘ya benim istediğim gibi karar verirsin ya da senin verdiğin kararı tanımam’ dayatmasında bulunuyor. Bunun adı amasız, fakatsız darbedir. Bunun adı halk iradesine karşı düşmanlıktır” dedi.

‘MUHALEFET GÖREVE’

Halka karşı yönelmiş bu saldırganlığı bugün durdurmanın bütün muhalefetin görevi olduğunu vurgulayan Göylüler, muhalefeti bu görevine sahip çıkmaya çağırdı. Bugün Saray rejiminin bu saldırısında vermek istediği mesajı aldıklarını ve cevaplarının net olduğunu kaydeden Göylüler şöyle devam etti: “Diz çökmedik, çökmeyeceğiz! Darbeciler gidecek, bizler kalacağız!”