HDP aday adayı başvurusunu 18 Aralık’a kadar uzattı

HDP yerel seçimlere ilişkin aday adaylığı başvurularını 18 Aralık tarihine kadar uzattı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler, yaptığı yazılı açıklamada, AKP rejiminin baskıları nedeniyle bazı illerde aday adayı başvurularının büyük ölçüde aksadığını belirtti.

Özsökmenler, şunları belirtti: “AKP Hükümeti, ekonomik ve siyasi kriz ile sarsılan saltanatını korumanın bir aracı olarak, her gün gözaltı ve tutuklamalarla partimize yönelmektedir. Son 1 ay içerisinde yüzlerce üye ve çalışanımız gözaltına alınmış, MYK ve Parti Meclisi üyelerimiz ile önceki dönem milletvekillerimizin de bulunduğu onlarca kişi tutuklanmıştır. Özellikle açlık grevi destek eylemleri gerekçesiyle il ve ilçe binalarımız abluka altına alınmış, parti binalarımız basılmıştır.

İl ve ilçe binalarımızı kuşatan Emniyet güçleri partimize giriş ve çıkışları da engellemiştir. Bu abluka, gözaltı ve tutuklamalar nedeni ile bazı illerimizde aday adayı başvuru işlemleri büyük ölçüde aksamıştır. Zaten iktidarın amacı da HDP'nin yerel seçim çalışmalarını engellemektir.”

Ancak bütün baskı ve zulme rağmen aday adaylığı için binlerce kişinin HDP’ye başvurduğunu belirten Özsökmenler, “Yapılan her başvuru aynı zamanda baskı ve zulme karşı onurlu bir beyan ve duruştur” dedi.

Özsökmenler, “Halkımızın yoğun talebi, parti binalarımızın abluka altına alınması ve işlemlerin aksaması nedeniyle aday adaylığı başvuru süresi 18 Aralık 2018 Salı günü saat 17:00'ye kadar uzatılmıştır” diye ekledi.

Açıklama şöyle son buldu: “HDP, demokrasi ve barış mücadelesinin sürükleyici gücüdür. HDP, umut demektir, güven ve cesaret demektir. Partimiz, halkların ve ezilenlerin beklentilerini boşa çıkarmayacak, bütün baskı ve engellemelere rağmen bu mücadeleyi yerel seçimlerde de ülkenin her yanında ve hayatın her alanında yükseltecektir.

HDP'yi her gün abluka altına alsanız bile, her bir sokak ve cadde, her köy ve ilçe, fedakar ve vicdan sahibi halkımızın her bir evi partimizin adresidir aynı zamanda. Halkımızın desteği ile 31 Mart günü AKP iktidarı bu baskıların cevabını alacak ve en güvendiği yerleri kaybedecektir.”