HDP Adana’da iki boyutlu hazırlık

HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, yerel yönetimleri  kazanmanın yanı sıra AKH-MHP faşist ittifakını bu kez güçsüz kılmak ve yönetimine son vermek için çalıştıklarını söyledi.

HDP Adana’da yerel seçim çalışmalarını hem aday belirleme hem de yerelde ortaklaşma görüşmeleriyle sürdürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, sistem değişikliğinin ardından yapılacak olan ilk yerel seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi. Aday Adayı Kabul Komisyonu dahil seçim hazırlık komisyonlarını oluştuklarını belirten Tural, kadın adaylara özellikle önem verdiklerini şöyle anlattı: “HDP aynı zamanda bir kadın partisi. Dünyada parlamentoda kadın grubu olan tek partiyiz. Kadın arkadaşlarımızın yerel seçimleri önemsemesi ve adaylık başvurusunda bulunması için çağrıda bulunuyoruz. Hem belediye eşbaşkanlıklarına hem de belediye meclis üyeliklerine kadın arkadaşlarımızın başvurularını özellikle bekliyorum. 10-30 Aralık tarihlerinde devam edecek olan Mülakat Komisyonu, başvuru yapan arkadaşlarımızı tanımak, onların yerel yönetimlere ilişkin projelerini almak ve partimizin bu temelde görüşlerini zenginleştirmek adına değerlendirecek.”

Tüm mahalle komisyonları, ilçe ve il yönetimi, kurum ve parti bileşenleri ile bir araya gelip bir örgütlenme komisyonu oluşturacaklarını kaydeden Tural, şöyle devam etti: “HDP, hem programı ve ilkeleri hem de çalışma biçimiyle kadın eşitlikçi ve genç bir parti. Elbette çok kültürlü, çok inançlı ve çok dilli bir yapıyı önüne koyuyor. Adana böyle bir bölge. Türkler, Kürtler, Araplar ve farklı inanç grupları birlikte yaşıyor. Bu coğrafyanın tüm renklerini elbette bizler de yerelimize yansıtmak istiyoruz. Komşularımız, hemşehrilerimiz, emek ve demokrasiden yana mücadele eden her birim ile ortaklaşmaya çalışıyoruz.”

FAŞİST İTTİFAKA MÜDAHALE ETMELİYİZ

“Nasıl bir kentte yaşıyoruz, ihtiyaçları nelerdir” gibi sorular üzerine diğer demokratik kurumların tümü ile görüşmeler yaptıklarını ifade eden Tural, “Amacımız özellikle AKP-MHP faşist ittifakına karşı bir yapı oluşturmaktı. Önümüzdeki seçimde bu faşist ve kirli ittifak karşısında bir cevap olamazsak, bundan sonraki sürecin zor olacağını söylemek mümkün” diye konuştu. Tural, 31 Mart seçimlerinin AKP-MHP faşist ittifakının adaletsiz yönetimine karşı bir fırsat olduğunu düşünüp çok önemsediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Tüm demokrasi güçleri ile bu yapıya cevap olma niteliğinde hareket edeceğiz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Belediyeleri kazanmak, buraları AKP’den temizlemek gibi bir iddiamız var, çalışmalarımız bu yönde olacak. Amacımız yalnızca yerel yönetimleri almak değil, baskıların bu kadar yoğun olduğu bir dönemde AKP hükümetini bu kez güçsüz kılmak, bu baskı yönetimine son vermektir.”