HBDH milislerinden Amed'de eylem

HBDH milisleri, Amed'de korucu taşıyan servis aracına silahlı eylem düzenledi. Milisler,15 Ağustos'u selamayarak, gençliğe "Şimdi söz değil, eylem zamanı" diye seslendi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İntikâm Milisleri, 12 Ağustos'ta 23:45 sularında Amed-Bismil yolu üzerinde nöbet kulubelerine korucu taşıyan servis aracına silahlı eylem düzenledi.
Milisler tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Eylemde ölü sayısı netleştirilemezken çok sayıda korucunun yaralandığı tespit edilmiştir. Eylem sonrası bölge, işgalci güçler tarafından ablukaya alınsa da birimlerimiz kayıp vermeden güvenli alanlarına dönmüştür" denildi.

'15 AĞUSTOS'U SELAMLIYORUZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Eylemimiz 36. yılında, Kürdistan topraklarında Türk sömürgeciliğine ve köleleştirmeye karşı sıkılan ilk kurşunun gücü ve savaş kararlılığı ile şekillenen ve bugün birleşik devrim gücüne dönüşen 15 Ağustos gerilla eylemini selamlamaktadır.
Ayrıca sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikâm hamlesi başlatan YPS ve YPS-JİN' in devrimci hamlesini selamlıyoruz. Eylemimiz bu devrimci hamlenin bir parçası olarak sömürgecilikle iş birliği içerisinde olan koruculuğa ve kendi halkına ihanet temelinde örgütlenerek gerilla güçlerine karşı operasyonlara katılan hainliğe karşı sıkılan kurşundur.

'İHANETİ HER YERDE CEZALANDIRACAĞIZ'

İhanetçilik, işbirlikçilik, itirafçılık ve hainlik her yerde cezalandırılacaktır. Bugün halklarımıza ve emekçi sınıflara yönelik her türlü katliam ve zulmün dayanak noktalarından biri bu işbirlikçi güçlerdir. Halklarımıza kölelik dayatan sömürgecilik ile birlikte bu güçler de yıkılacak, cezalandırılacak ve tarihin çöplüğünde hak ettikleri yeri bulacaklardır."

GENÇLİĞE ÇAĞRI: TARİHİ DİRENİŞE GÜÇ VERİN

HBDH İntikâm Milisleri, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı:
"Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm devrimci gençliği faşizme karşı birleşik taarruza geçmeye çağırıyor, özgürlük gerillalarının tarihi direnişine güç vermeye, metropollerde faşizmi, sömürgeciliği ve sömürücüleri ateşten çembere almaya davet ediyoruz. Şimdi söz değil, eylem zamanı!"