HBDH milisleri Ataşehir’de bir iş merkezini ateşe verdi

HBDH Şêxmus Milazgir Milisleri, işgalci Türk devletinin Kuzey Kurdistan’daki askeri operasyonlarına karşı İstanbul Ataşehir’de bir iş merkezini ateş verdiklerini duyurdu.

HBDH Şêxmus Milazgir Milisleri yaptığı yazılı açıklamada, 21 Haziran günü İstanbul Ataşehir’de ‘Moon Event’ ve çeşitli satış ofislerinin bulunduğu iş merkezini “özel bir teknikle ateşe verdiklerini” bildirdi. Açıklamada, “Dış cephedeki malzemelerinin yakılması ile bina da büyük oranda hasar oluştu” denildi. 

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Geçtiğimiz haftadan bu yana işgalci ordu Kuzey Kurdistan’da gerillaya karşı Şırnak, Ağrı, Yüksekova, Batman ve diğer alanlarda askeri operasyonlar düzenleyerek sonuç almaya çalışmaktadır. İmha ve inkar saldırılarının başladığı günden bu yana özgürlük gerillası Kuzey Kürdistan’da soykırımcı-faşist TC devletine karşı irade ve kahramanlık savaşı veriyor. Özel savaş yöntemlerini kullanarak halkı manipüle eden faşist rejimin yalan propagandaları özgürlük gerillasının her koşul altında direnip ve düşmana darbeler vurmasıyla çoktan açığa çıktı.

Birleşik mücadelenin neferleri olarak işgalci ve faşist Türk devletini uyarıyoruz; Kurdistan’da ki askeri ve siyasi operasyonlar son buluncaya kadar Türkiye metropollerinde misilleme eylemlerine devam edeceğiz. Faşist AKP-MHP çete rejimin halklar üzerindeki kirli planlarına doğrudan veya dolaylı destek veren her şey milislerimiz hedefi olacak.”