HBDH Milisleri, İzmir'de 57 aracı yaktı

HBDH Milisleri, İzmir Seferihisar'da 57 aracı küle dönüştürdü, "Türkiye turistik, tatil yapılacak bir ülke değil, savaş ülkesidir. Uzak durun" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Milisleri, yazılı açıklama yaparak, "23 Ağustos'ta İzmir'in Seferihisar ilçesinde yer alan plaj yolunda gerçekleştirdiğimiz sabotaj eyleminde tatil için gelen 57 araç yanarak kül oldu" dedi.
Açıklamada, "Türkiye turistik, tatil yapılacak bir ülke değil aksine faşizmin hüküm sürdüğü, yoksul emekçilere, Kürt halkına ve bölge halklarına karşı zulmün egemen olduğu bir savaş ülkesidir" vurgusunda bulunulurken, şunlar ifade edildi:

'FAŞİZM İKTİDARDA OLDUĞU SÜRECE KİMSE GÜVENDE DEĞİL'

"AKP-MHP faşizmi yabancı turistlere yönelik yayımladığı reklamlarla, yalan propagandalarla yoksulluğu, savaşı, faşizmi gizlemeye çalışarak ülkeyi huzurun ve turizmin merkezi olarak göstermeye çalışmaktadır. Oysa tek gerçek faşizm iktidarda olduğu sürece sadece yoksullar ve Kürt halkı için değil, hiç kimse için güvenli ve huzurlu bir ülke olmayacağıdır.
Türkiye halkları büyük bir kuşatma altında dahi özgürlük ve adalet için faşizme karşı onurlu bir mücadele sürdürmektedir. Zindanlarda tutsak edilmiş devrimciler tecride, esarete karşı direnmekte, devrimci avukatlar ölüm orucunda son nefeslerinde dahi direnişi güçlendirmektedir. Bakur'da, Başur'da ve Rojava'da Kürt halkı tüm kölelik dayatmalarına, sömürgeciliğe  karşı tarihi bir direnişle dağlarda ve şehirlerde özgürlük türkülerini söylemeye devam etmektedir. Milyonlarca yoksul emekçi fabrikalarda salgın hastalık altında son nefesine kadar çalıştırılmakta, işsizlik ve açlık altında insanlar intihar etmektedir. Her gün onlarca kadın, erkek-iktidarın desteğiyle tacize, tecavüze uğramakta, kadın katliamları yaşanmaktadır. Tüm bunlara karşı emekçiler, kadınlar, Kürt halkı, devrimciler faşizmi yıkmak üzere her yerde direnişe geçmektedir. Zulmün, katliamların, açlığın, sefaletin, sokak ortasında kurşunların, işkencenin hüküm sürdüğü ve bölge halklarına işgal harekatları sürdüren bir ülkenin hiç bir köşesinde, hiç kimse olağan bir hayat süremez."

'UZAK DURUN' UYARISI

HBDH Milisleri, Türkiye'nin, faşist iktidarın halklara saldırdığı bir savaş ülkesi olduğuna dikkat çekerek, şu mesajları da verdi:
"Tüm yerli ve yabancı turistler bu savaş gerçekliğini görerek faşizme finans kaynağı olan turizme katkı yapmayı bırakmalı, ülkenin bir kısmı zulüm altındayken bu savaş gerçekliğinin ülkenin batısında da yaşandığını bilerek turizm merkezlerinden uzak durmalıdır.
Faşizm yıkılıp özgürlük kazanana kadar; Türkiye turizmin değil, mücadelenin, direnişin, savaşın coğrafyasıdır."