HBDH’den AKP’li belediyeye yönelik sabotaj eylemi

HBDH milisleri, 30 Haziran Fedailer Haftası AKP’li Sultanbeyli Belediyesi’ne taşeronluk yapan firmaya yönelik sabotaj eylemi düzenlediğini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi Medeni Yıldırım Milisleri, 30 Haziran Fedailik Haftası vesilesiyle 22 Haziran günü gece saatlerinde İstanbul’da AKP’li Sultanbeyli Belediyesi’ne hizmet eden taşeron firmaya ait 2 kepçe ve 1 hafriyat kamyonu, Plato AVM arkasında ateşe verdiğini açıkladı.

Eylem nedeniyle yazılı açıklama yapan milisler, Medeni Yıldırım şahsında tüm şehitlere verdikleri söz gereği faşist iktidardan hesap sormaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Açıklamada şu vurgular yer aldı:

“AKP-MHP faşizmi bugün büyük bir korkuyla karşı karşıyadır. Bu korku işçinin, emekçinin, kadının, Alevinin, Kürt’ün ve bütün ezilenlerin öfkesinden doğuyor. Gezi Direnişi, Serhıldanlar, grevler, eylemler ve diğer herşey AKP-MHP faşizmine olan öfkenin sürekli bir diğerini tetiklemesiyle devam ediyor. Faşist iktidar uykularını kaçıran, planlarını bozan bu öfkeyle karşı karşıya. Onu yok etmek istiyor. Ondan hesap sormak istiyor. Ama ne namlularımızdan ne de yangınlarımızdan kaçamazlar. Biz onlardan hesap soracağız.

Gezi Direnişi her gün onların karşısına çıkıyor. İşkenceyle katledilen yoldaşlarımız her gün faşistlerden hesap soruyor. Gençler barikat kuruyor. Analar hesap soruyor. İşçiler hayatı durduruyor. Bu öfkeden asla ama asla kurtulamayacaklar. Bizler, Kürdistan’da sömürgeci devletin kalekol yapımını protesto ettiği için öldürülen Medeni Yıldırım’a ve diğer bütün ölümsüzlere söz veriyoruz ki bu faşist iktidarı yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!”