Havalimanı işçilerinin duruşması başladı

3'üncü Havalimanı işçilerinin duruşması başladı. Duruşma öncesi yapılan açıklamada,  "52 kişi öldü ama patron değil, geleceğimiz yargılanıyor" denildi.

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, havalimanın kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için hakkında dava açılan işçilerin duruşması öncesi açıklama yaptı.

Açıklama, DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve 4 İnşaat-İş yöneticisinin de aralarında bulunduğu 31'i tutuklu, 62 işçinin yargılandığı davanın ilk duruşma öncesi Gaziosmanpaşa (GOP) önünde yapıldı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Oya Ersoy, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Kani Beko, Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve çok sayıda kişi katıldı.

'52 KİŞİ ÖLDÜ AMA PATRON YARGILANMADI'

Eylemde konuşan İnşaat İş Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Acu, arkadaşlarının değil iş cinayetlerinden sorumlu olan şirketlerin yargılanması gerektiğini belirterek, “Arkadaşımızın taleplerinin arkasındayız. İnşaat işçisine hak ve özgürlük talep ediyoruz” dedi.  

Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut eşi Ayla Karabulut da “Bugün burada işçiler, sendikacılar kötü yaşam koşullarında çalışmak istemiyoruz, dedikleri için yargılanıyor. Havaalanında 52 işçi öldü ama hiç bir patron yargılanmadı. Bugün hem işçiler hem sendikacıların serbest bırakılması istiyorum” diye belirtti.

‘BİR SÖMÜRÜ CEHENNEMİ!'

Basın açıklamasını 3. Havalimanı Dayanışma Platformu Üyesi Haluk Ağabeyoğlu yaptı. 3’üncü Havalimanı inşaatının işçiler için bir sömürü cehennemi olduğunu belirten Ağaoğlu, "Bugün burada aslında tüm bir işçi sınıfı ve emekçiler yargılanıyor. Kölelik koşullarına teslim olmama iradesi yargılanıyor. ‘Direnirseniz sonununuz gözaltı, cezaevi ve hatta ölüm olur’ denilmek isteniyor. Bugün burada geleceğimiz yargılanıyor” diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından duruşmayı izlemek üzere GOP adliyesine geçti.

DURUŞMA BAŞLADI

Duruşma Gaziosmanpaşa Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. Basın ve işçilerin aileleri duruşma salonuna alınmadı.