Hasta tutsak Kaya'nın durumu ağır, hemen bırakılmalı

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsak Sabri Kaya'nın durumunun ağır olduğuna, hemen bırakılması gerektiğine dikkat çekti.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen tarafından yapılan açıklamada, Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Sabri Kaya’nın durumuna dikkat çekildi.

'HASTALIKLARI İLERLEDİ, ŞU AN YOĞUN BAKIMDA'

Çevirmen,  2010 yılından bu yana farklı cezaevlerinde tutulan Kaya'ya 2013 yılında sevk edildiği Sincan F Tipi Cezaevi'nde “Kalp Kapağı Çürümesi” teşhisi konulduğunu belirtti. Kaya'nın hastalığının ilerlediğine vurgu yapan Çevirmen, Kaya'nın aynı zamanda şeker, tansiyon, gastrit, ülser hastalıklarının da oluşmaya başladığını aktardı.
Çevirmen, "Rahatsızlanmış ve acil olarak tekrardan Osmaniye Devlet hastanesine kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştır. Yapılan tetkiklerde mide, yemek borusu ve bağırsaklarda kanamalar teşhis edilmiştir. Herhangi bir gıda alamamakta yalnızca serumla beslenmektedir. Bilinci yarı açık durumda" derken, Sabri Kaya'nın hemen tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.