Hasta tutsak Çelebi'ye tecrit içinde tecrit uygulanıyor

Wernicke korsakoff ve şizofreni hastası Mehmet Ali Çelebi'ye tutulduğu Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tecrit içinde tecrit uygulanıyor.

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde tutulan siyasi tutsak Ersin Bağatur, 'wernicke korsakoff hastası Mehmet Ali Çelebi'ye hapishane yönetimi tarafından uygulanan baskılara dikkat çekti.

ANF'ye bir faks göndererek yaşananları anlatan Bağatur, Çelebi'nin tahliye edilmesini istedi.

1996 yılında ölüm orucu direnişine katılan Çelebi, 'wernicke korsakoff' hastalığına yakalandı. Çelebi'ye aynı zamanda şizofreni tanısı da konulurken, tahliye edildi. Ancak Mehmet Ali Çelebi, 2012 yılında yeniden tutuklandı.

Bağatur, "Yaşadığı sıkıntılar yetmezmiş gibi, tutulmakta olduğu Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nin idaresi son üç aydır, Çelebi'ye tecrit içinde tecridi dayatıyor. Sohbet hakkı hiç bir gerekçe gösterilmeksizin gasp ediliyor" dedi.

Kendi yaşamını tek başına devam ettiremeyen Çelebi'nin iki üç ayda bir hücresinin değişmesi için, Sağlık Bakanlığı ve birçok kuruma başvurduklarını belirten Bağatur, hiç bir sonuç alamadıkların ifade etti.

1 No'lu F Tipi'ne sevk için başvurularının da sonuçsuz kaldığına dikkat çeken Bağatur, uygulanan tecridin son bulmasını istedi.