Hasta tutsağa ellerini bağlayıp işkence yaptılar!

Hasta tutsak Mehdi Boz, sürgün sırasında çıplak aramayı reddedince şiddete uğradı. Kaburgaları zedelenen Boz'a işkence koşulları dayatılıyor. Boz, tek kişilik hücrede ve tedavisi yapılmıyor.

AKP-MHP rejimi, cezaevlerinde düşman hukukunu sürdürüyor.

Kayseri Bünyan Kapalı Cezaevi’nden Elazığ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen ağır hasta tutsak Mehdi Boz, sevk sırasında çıplak arama dayatmasını reddettiği için şiddete maruz kalmıştı. Tiroid bezi kanseri, KOAH, tansiyon, böbrek ve mide rahatsızlığı ile prostat hastalığı bulunan Boz'un gördüğü şiddet sonucu kaburgaları zedelendi.

AVUKATI: ELLERİ VE KOLLARI BAĞLANARAK DARP EDİLMİŞ

Boz'u ziyarete giden avukatı Hasan Akkuz, Mezopotamya Ajansı’na (MA) yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi: "Elazığ Cezaevi’ne getirildiği sırada çıplak arama dayatılmış. Kendisi reddettiği için elleri ve kolları bağlanarak darp edilmiş. Sağ kaburgaları ciddi olarak zedelenmiş. Getirildiği süreden bu yana ağrıları devam ediyor. Mehdi doktora götürülmek için talepte bulunmuş ve talep sonucunda Elazığ Araştırma Hastanesi'ne götürülmüş. Doktor kaburgalarının zedelendiğini belirterek başka bir bölüme sevkini yapmış ve bu yönde bir raporda hazırlamış. Jandarmalar Mehdi'yi sevk edildiği bölüme götüreceklerini söylemişler. Ancak Mehdi, doktorun sevk ettiği bölüm yerine cezaevine geri götürülmüş. Üzerinden 9 gün geçmesine rağmen hâlâ götürülmemiş. İlerleyen günlerde götürürler mi bilmiyoruz."

'HÜCREDE VE TEDAVİSİ YAPILMIYOR'

Akkuz, Boz'un, 3 kişilik odalar olmasına rağmen tek kişilik hücrede tutulduğunu belirtti. Ayrıca hasta tutsak Mehdi Boz'a 1 aylık ziyaretçi ve telefon yasağı cezası verildiğine dikkat çeken Av. Hasan Akkuz, "Birçok hastalığı var ancak hastalıklarına dair tedavisi yapılmıyor" diye ekledi.