Hamburg'da polis halkı Erdoğan'ın adamlarından koruyacak!

Washington'da Erdoğan'ın korumalarının saçtığı dehşetin ardından benzer görüntülerin G20 Zirvesi'nin yapılacağı Hamburg kentinde de yaşanmaması için Alman güvenlik birimleri harekete geçti.

Kürtler ve dostları da Erdoğan'ı protestoya hazırlanıyor.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Washington’daki ziyareti sırasında, bizzat emir vererek korumalarını Kürt göstericilere saldırtmasının yankıları sürerken, benzer görüntülerin G20 zirvesine ev sahipliği yapacak Hamburg kentinde de yaşanabileceği endişesi var. Zira 7-8 Temmuz günleri arasında yapılacak zirvenin misafirlerinden biri de Erdoğan olacak.

Alman güvenlik birimleri Erdoğan'ın korumalarının ABD'de saçtığı dehşetten sonra liderleri koruma konseptini değiştirmeyi gündemine aldı. Şu ana kadar liderleri göstericilerin yapabilecekleri ani saldırılarından koruma üzerine kurulu olan güvenlik konsepti, bu kez Erdoğan'ın katıldığı zirvelerde göstericileri korumalardan koruma olarak değiştirilecek.

POLİS: O GÖRÜNTÜLERİN TEKRARLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Hamburger Abendblatt gazetesine konuşan Hamburg Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Timo Zill, Erdoğan'ın 16 Mayıs günü gerçekleştirdiği ABD ziyaretinde, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde Erdoğan'ın korumalarının göstericilere saldırması görüntülerini hatırlatarak "O görüntülerin yeniden yaşanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Hamburg Eyaleti İçişleri Senatörü Andy Grote de benzer bir endişeye vurgu yaptı. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Grote, en kötü senaryoya da hazırlık yaptıklarını belirti. Senatör, Erdoğan'ın kaldığı otelden zirveye katılmak üzere kullanacağı güzergahın kapatılmaması ve korumalar ile göstericilerin karşı karşıya gelmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

KORUMALARA 'OTELDEN ÇIKMAYIN' UYARISI!

Erdoğan ve bazı liderler zirve boyunca Sofitel otelinde kalacak. Alman polisinin Türk hükümetine şimdiden, "Siz sadece otelin güvenliğinden sorumlusunuz, hiçbir şekilde otel civarındaki güvenliğe karışmayacaksınız" dediği öğrenildi.

EYLEMLER DÜZENLENECEK

Zirvenin süreceği 8 Temmuz günü Hamburg'da Alman sol, demokratların yanı sıra Kürtlerin katılacağı büyük bir gösterinin düzenlenmesi bekleniyor. Göstericilerin hedefinde ise ABD Başkanı Donald Trump ve Erdoğan olacak.

Ayrıca zirveden önce 2 Temmuz Pazar günü de Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezleri'nin (NAV-DEM) çağrısıyla Erdoğan rejimini protesto gösterisi düzenlenecek. Gösteriye Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Ceni Kürt Kadın Barış Bürosu, Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK/JYK), Kürt Enformasyon Bürosu (ISKU), TATORT Kurdistan, Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad gibi kuruluşlar da destek veriyor.