HDP'li adaylar coşkuyla karşılanıyor

HDP'nin belediye eşbaşkan adayları, il ve ilçelerde halkla buluşmaya devam ediyor. Etkinliklerde halk, adayları sahiplenirken, tecridi protesto etti ve açlık grevi eylemcilerini selamladı.

İPEKYOLU

Van’ın İpekyolu ilçesi Ordu Caddesi üzerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) görkemli bir seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa HDP’nin Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Mustafa Avcı ile Bedia Özgökçe Ertan, İpekyolu Belediye eşbaşkan adayları Azim Yacan ile Şehzade Kurt, HDP ve DBP il eşbaşkanları ile yüzlerce kişi katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Ümit  Dede'nin ardından HDP’nin Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe Ertan ise, Kürt halkının taleplerini kimsenin görmezden gelemeyeceğini belirtti.

Konuşmalar yapılırken halk sürekli Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine ve “Kayyumlar gidecek halk gelecek”, “Bijî berxwedana Leylayê” sloganlarını attı. 

Polis engeline rağmen yürümekte ısrar eden kitle, HDP il binasına kadar yürüdü. 

BAŞKALE

Van’ın Başkale ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HDP’nin eşbaşkan adayları Şengül Polat ve Erkan Acar, Kızılca (Qizilca) ve Geçitvermez (Kadan) mahallelerinde halkla bir araya geldi. DBP ve HDP’li yöneticilerin de eşlik ettiği eşbaşkan adayları, yoğun ilgi ile karşılandı. Seçimin önemini içeren konuşmalar yapan eşbaşkan adayları, yurttaşların sorunlarını dinledi. Adaylar gittikleri her mahallede halkla halay çekti. 

ERCİŞ 

Van Erciş’te HDP’nin eşbaşkan adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala, Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. İşyerlerini tek tek gezen adaylar, esnafın sorunlarını dinledi. Yerlerine kayyum atanan eşbaşkan Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan döneminde iyi hizmet aldıklarını dile getiren esnaf, kayyumla birlikte sitenin çöpünün toplanmadığını ve altyapı sorunuyla boğuştuğunu söyledi. 

SARAY

Saray Belediyesi Eşbaşkan adayları Caziye Duman Şahabettin Bilmez ve beraberindekiler seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Kurucan (Qurcen) mahallesinde halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

HDP konvoyunda bulunan anons arabalarının sesini duyar duymaz atlarla ve ellerinde HDP flamalarıyla HDP konvoyuna koşan gençlerin coşkusu dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından mahallede bulunan hasta ve yaşlılar ziyaret edildi.

ÇALDIRAN

Çaldıran Belediye Eş Başkan adayı Leyla Atsak da köy ziyaretlerinde halkla buluştu ve yeni dönemde ortaya koyacakları belediyecilik yönetimine ilişkin bilgi verdi. Halkın sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Atsak, halktan 31 Mart’ta sandıklara ve iradelerine sahip çıkmalarını istedi.

ÇATAK

Belediye Eş Başkan adayları Esra Babur ve Murat Bozdemir, Çılga mahallesinde çal kapı ev ziyaretlerinde bulundu, ailelerle seçimler ve tecride ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

BİTLİS  

Bitlis'in Hizan ilçesinde HDP Bitlis Milletvekili Celadet Gaydalı, Hizan Belediyesi eşbaşkan adayları Dilek Aslan ve Erkan Çetin ile beraberindeki HDP yöneticileri, seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret etti. Yoğun ilgi ile karşılaşan HDP’liler,  esnafın sorun ve önerilerini dinledi.

MUŞ

Muş’ta seçim çalışmalarını hızlandıran eşbaşkan adayları, akşam saatlerinde halka proje ve belediyecilik anlayışlarını anlatıyorlar. Gündüzleri de esnaflar ve aileler geziliyor. HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, HDP Muş Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sibel Genç ve HDP’li yöneticiler, seçim çalışmaları kapsamında tutsak ailelerini ziyaret etti. 

BULANIK

Muş Bulanık’ta ise HDK Eşsözcüsü ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’ın katılımı ile merkezde büro açıldı. 

Bulanık Belediyesi eşbaşkan adayları Eylem Saruca ve Adnan Topçu'nun katıldığı açılışa çok sayıda kişi katıldı. Açılışta konuşan Saruca, Leyla Güven'in eylemini selamladı. Topçu ise Bulanık ilçesinde diğer partilerin kendilerine karşı birleştiğini fakat 31 Mart seçimlerinde halkın gereken cevabı vereceğini belirtti.

Koçyiğit de açlık grevlerinin önemine dikkat çekti.

VARTO

Muş Varto'da da belediye eşbaşkan adayları Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın, sokak sokak gezerek halkı ziyaret etti. Kayyumlardan rahatsız olduklarını dile getiren halk, 31 Mart günü büyük bir cevap vereceklerini söyledi.

MALAZGİRT

Muş Malazgirt’te ise eşbaşkan adayları Erdal Çakar ve Münevver Ceylan ile Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile birlikte Sarıpınar beldesini ziyaret etti. Kahvehaneleri gezen HDP’liler, daha sonra geçtiğimiz günlerde Adaksu köyünde tutuklanan ve serbest bırakılanların ailelerini ziyaret etti. 

ŞIRNAK

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Şırnak'ın Cizre ilçesinin ardından Silopi'de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP Silopi Belediyesi eşbaşkan adayları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, HDP Milletvekili Hasan Özgüneş ve çok sayıda partilinin eşlik ettiği Şık, ilk olarak yürüyerek Sanat Sokağı'na geçti. 

1'inci ve 2'inci cadde esnafını ziyaret eden Şık, halkın da yoğun ilgisiyle karşılandı. Esnafın başarı dileklerinde bulunduğu ziyaret sırasında, özellikle gençler Şık ile sık sık fotoğraf çekti. Halkla bir süre sohbet eden Şık, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımıyla bir süre önce gerçekleşen büro açılış programında konvoya boya sandığı ile eşlik eden boyacı Ahmet'i de ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında HDP'lilerin polisler tarafından kameraya alınması ise tepki çekti.

İDİL

İdil ilçesinde ise, Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ve belediye eşbaşkanları Songül Erden ve Murat Şen'in de aralarında bulunduğu kalabalık partili grup, esnafı ziyaret etti.